Slik blir pizzabunnen tynn og sprø

Slik blir pizzabunnen tynn og sprø

Å lage italiensk pizza er ikke så vanskelig som du tror. Det viktigste når du skal lage italiensk pizza er den tynne bunnen, og vi viser deg hvordan du får den sprø og tynn.

En pizza kan være så mangt, men uansett hva du putter på toppen starter det med en perfekt og sprø bunn.

Pizzamel

Det er flere hemmeligheter som vil gi et godt resultat. Den første er å bruke mel av typen Tipo 0 eller Tipo 00. Denne meltypen har mer stivelse og glutenprotein enn vanlig hvetemel, og blir derfor mer elastisk og lettere å jobbe med. 

Hold tilbake på mengden gjær, og la deigen heve til dobbel størrelse før du begynner å jobbe den ut.

Hos MENY finner du et stort utvalg pizzamel:

Mel av typen Tipo 0 eller Tipo 00 gjør pizzadeigen ekstra god og enkel å jobbe med. Mel av typen Tipo 0 eller Tipo 00 gjør pizzadeigen ekstra god og enkel å jobbe med.
En annen hemmelighet er å bruke olivenolje i deigen. Det gjør bunnen ekstra sprø og god.

La heve over natten

Har du god tid? La deigen kaldheve natten over for et enda bedre resultat! Ved å kaldheve deigen natten over, trenger du mindre gjær, som gir mindre gjærsmak på pizzabunnen, og du får enda luftigere deig. 

Slik gjør du:

  1. Bruk kaldt vann og kun 2 t-skjeer med tørrgjær. 
  2. Dekk til bakebollen med plastfolie og la deigen stå natten over i kjøleskap. 
  3. La bakebollen stå på et lunt sted siste timen før du skal bake pizzaene.
La deigen heve på et lunt sted ca. en halv time, eller kaldt over natten med mindre gjær for enda luftigere deig. La deigen heve på et lunt sted ca. en halv time, eller kaldt over natten med mindre gjær for enda luftigere deig.

Dropp kjevlen!

Det er når pizzadeigen er ferdighevet at du virkelig får oppleve verdien av Tipo 0 og Tipo 00 mel. Deigen blir enklere å bake ut, og du kan jobbe med deigen som en ekte italiensk pizzabaker uten at det går hull på den.

Det beste trikset for å få de velkjente italienske luftboblene i skorpen er å droppe kjevlen og heller bake ut pizzabunnen med hendene.

Når du bruker fingrene beholder du mer av luften i deigen, når pizzaen går i ovnen vil luften omdannes til bobler.

Steker du pizzaen med pizzastein blir bunnen ekstra sprø!
En italiensk pizza har ikke masse topping. Her må man besinne seg og velge noen få ingredienser. En italiensk pizza har ikke masse topping. Her må man besinne seg og velge noen få ingredienser.

Italiensk pizza skal stekes ved høy varme. Dersom du ikke har steinovn, funker det veldig bra med en pizzastein i stekeovnen eller i en liten pizzaovn. Desto tynnere pizzaen er og jo høyere temperatur ovnen har - desto mindre steketid trenger den.

Gled deg over knasende sprø pizza!

Begrens toppingen! For at pizzaen skal bli sprø – og ikke bløt, skal man ikke bruke altfor mange ingredienser.