Ferdig pizzadeig av italiensk type hos MENY

Ferdig pizzadeig av italiensk type hos MENY

Dårlig tid og lyst på pizza? Hos MENY finner du nå klassisk napolitansk pizzadeig som gir luftig skorpe og sprø bunn. Alt du trenger å gjøre er å strekke den ut og ha på fyll før den går i ovnen. Enklere blir det ikke å nyte ekte, napolitansk pizza!

Glem lang hevetid, fordeig og balling - vi har gjort all jobben for deg! Perfekt om du brått blir lysten på pizza, men ikke har 8 eller flere timer til rådighet for baking.

I ferskvaredisken finner du nå ferdig pizzadeig av napolitansk type, bakt med poolish. Det gir en fantastisk god smak og ekstra luftig skorpe. 

Dette er poolish og slik bruker du den i pizzadeig

Dette er poolish og slik bruker du den i pizzadeig

Du har kanskje sett pizzanerdene snakke om poolish i deigen og lurer på hva det er godt for, hvorfor man skal blande to ulike deiger og hva gjør det egentlig med pizzaen? Her er alle svarene på hvorfor du bør teste ut poolish.

Godkjent av pizzanerdene

Glem alt du vet om ferdig pizzadeig, denne deigen er i en klasse for seg! 

Imponer familie, venner eller gjestene med "hjemmelaget" napolitansk pizza de sent vil glemme. Det eneste du må sørge for, er å steke den riktig for best resultat.

Deigen passer like godt i vanlig stekeovn som på grillen og i pizzaovn.

Slik former og steker du pizzaen

Aldri stekt eller formet en italiensk pizza før? Ikke noe problem - her er vår lille stekeguide! 

1. Forvarm stekeovnen til 250 grader (varmluft) og la et stekebrett stå i ovnen,

2. Dryss mel (gjerne durum/semule) på bordet før deigen trykkes jevnt ut med hendene til den er ca. 28-30 cm i diameter. 

3. Begynn å trykke ut deigen fra midten og utover, men ikke helt ut til kanten. Tenk at du skal "presse luften" fra midten av deigen og ut i skorpa.

4. Legg bunnnen over på et bakepapir før du legger på topping.

Legg pizzaen og bakepapiret på en fjøl eller liknende, da er det lettere å flytte pizzaen over på stekebrettet senere.

5. Ha på saus og topping, men husk å ikke ha saus helt ut på kanten! 

6. Ta ut det varme stekebrettet og legg pizzaen oppå 

7. Stek pizzaen i 8-9 minutter til skorpen er gyllen med mørkere flekker.

Steking i pizzaovn eller på pizzastein og pizzastål

Har du pizzastein, pizzastål eller er så heldig at du har din egen pizzaovn? Denne deigen passer selvsagt godt også her, og slik steker du den:

  1. Forvarm steinen/stålet eller ovnen godt. Bruker du stekeovn eller grill, bør steinen eller stålet forvarmest minst 30-60 minutter før pizzaen skal stekes så den blir god og varm.
  2. Jobb ut deigen som beskrevet ovenfor. 
  3. Ha litt mel (helst durum/semulemel) på pizzaspaden, og legg bunnen over på spaden før du legger på topping. Du trenger ikke bakepapir.
  4. Legg pizzaen på steinen eller i pizzaovnen med spaden. 

Steketiden varierer veldig etter ovn, grill og hva den stekes på, så følg godt med! 

Med ferdig italiensk pizzadeig, får du enkelt pizza av høy kvalitet. Topp den med enkle og smakfull topping, som god ost og sopp. Med ferdig italiensk pizzadeig, får du enkelt pizza av høy kvalitet. Topp den med enkle og smakfull topping, som god ost og sopp.
  • Begynn å trykke ut deigen fra midten og utover, men ikke helt ut til kanten. Tenk at du skal "presse luften" fra midten av deigen og ut i skorpa.
  • Legg bunnnen over på et bakepapir før du legger på topping.

Frossen, italiensk pizzadeig

Er du av typen som sjelden husker på å ha pizzadeigen klar til helg eller ofte får et par ekstra på besøk til pizzakvelden, er det kjekt å ha frossen pizzadeig klar i fryseren. 

Denne deigen har masse smak og gir en god, napolitansk pizza med luftig skorpe og sprø bunn. Det eneste du trenger å gjøre er å legge den i kjøleskapet 24 timer før du skal bruke den.