Sommerens beste pølser fra ferskvaredisken
Lyden av det perfekte knekket i pølsa er kanskje sommerens beste lyd. I alle fall om du spør matentusiasten Thomas Høe. Han er medlem i MENY-Lauget og over gjennomsnittet opptatt av pølser.
– Med pølsene fra Jacobs Utvalgte har vi fått en aldri så liten revolusjon når det gjelder utvalg og smak. Dette er rett og slett fantastisk gode pølser som er blitt tilgjengelig for folk flest, sier Thomas
Du trenger ikke lenger kjenne en pølsemaker for å få tak i kvalitetspølser med unik smak.
I sommer finner du det største og mest spennende utvalget noensinne i ferskvare- og kjølediskene i din lokale MENY-butikk.
Stort utvalg av pølser
Det finnes flere ulike typer gourmetpølser, og du får kjøpt pølser stykkvis og i ferdige pakker - alt etter hva du trenger.
Smaksrike pølser fra kjøttdisken
Hvis du ønsker høy kvalitet, bør du ta turen innom kjøttdisken. Her finner du pølser for enhvert smak!
Pølsene er laget av pølsemaker A. Idsøe i Stavanger som også står også bak de superpopulære nøkkelpølsene du finner i kjøledisken og i kjøttdisken.
- Holtefjellpølse
En urøkt pølse av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak. Smakssatt med hot sauce og blandet med osten Holtefjell ung fra Eiker Gårdsysteri - en sikker vinner på grillen. - Cheddar- og chipotlepølse
En smakfull pølse med høyt kjøttinnhold av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak. Pølsa er smaksatt med chipotle, og med store biter av ekte cheddar balanserer perfekt mot det lille stinget av chipotle i pølsa. - Lettrøkt nøkkelpølse
En lettrøkt ostebratwurst av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak, smaksatt med nøkkelosten Helin fra Valdresmeieriet. En skikkelig smakfull pølse med høyt kjøttinnhold! - Rå nøkkelpølse
En urøkt pølse av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak. Pølsa maksatt med nøkkelosten Helin fra Valdresmeieriet. Siden den er rå egner den seg godt som små salsicciaboller på en pizza - klem små boller ut av pølseskinnet og legg de rett på pizzaen eller i en god pastasaus. - Anguspølse med ristet pepper og cheddar
Den perfekte ventepølsa mens du griller angusbiffene! Dette er en grovkvernet anguspølse med store biter av ekte cheddar, og det ristede pepperet gir pølsa det lille ekstra.
Godt tilbehør er viktig
Sennep og ketchup, eller kanskje rekesalat? Pølser kan toppes med utrolig mye godt - alt fra friske grønnsaker til salsa.
Tilbehøret er utrolig viktig del av opplevelsen, og her kan du bruke det du liker best.
Prøv en enkel tomatsalsa! Den gir en ekstra friskhet som kan virke litt uvant, men som fort blir en vinner hos de fleste.
Husk det gode tilbehøret
Røkt nøkkelpølse - en sikker vinner
Den røkte nøkkelpølsa fra kjøttdisken er også en favoritt. Thomas beskriver den som "en drømmepølse med perfekt knekk".
– Denne pølsa fremkaller lykketårer hos de mest entusiastiske av oss. Den har en fantastisk røyksmak og inneholder biter av smeltet ost fra Valdres. Sammen med en spennende sennepssaus med hint av appelsin blir dette ren pølselykke, sier Thomas.
Bruk rå pølse på nye måter
De fleste av oss er klar for en sommer fylt med sommersol og grilling. Skulle det derimot komme en regnværsdag eller to, kan pølsene brukes på andre måter: De er nemlig perfekt å bruke i de fleste pizza- og pastaretter!