Sommerens beste pølser fra ferskvaredisken

Sommerens beste pølser fra ferskvaredisken

Nøkkelpølse, Anguspølse, bratwurst, salsiccia og chorizo - pølser er ikke hva det en gang var! Der du før kunne velge mellom grill og wiener, kan du i dag finne din favoritt blant spennende smaker fra hele verden.

Lyden av det perfekte knekket i pølsa er kanskje sommerens beste lyd. I alle fall om du spør matentusiasten Thomas Høe. Han er medlem i MENY-Lauget og over gjennomsnittet opptatt av pølser.

– Med pølsene fra Jacobs Utvalgte har vi fått en aldri så liten revolusjon når det gjelder utvalg og smak. Dette er rett og slett fantastisk gode pølser som er blitt tilgjengelig for folk flest, sier Thomas

Du trenger ikke lenger kjenne en pølsemaker for å få tak i kvalitetspølser med unik smak. 

I sommer finner du det største og mest spennende utvalget noensinne i ferskvare- og kjølediskene i din lokale MENY-butikk.

Spør gjerne om tips til tilberedning eller tilbehør i ferskvaredisken! Spør gjerne om tips til tilberedning eller tilbehør i ferskvaredisken!

Stort utvalg av pølser

Det finnes flere ulike typer gourmetpølser, og du får kjøpt pølser stykkvis og i ferdige pakker - alt etter hva du trenger.

Gourmetpølser med fast sommerbonus:

Smaksrike pølser fra kjøttdisken

Hvis du ønsker høy kvalitet, bør du ta turen innom kjøttdisken. Her finner du pølser for enhvert smak!

Pølsene er laget av pølsemaker A. Idsøe i Stavanger som også står også bak de superpopulære nøkkelpølsene du finner i kjøledisken og i kjøttdisken.

Gourmetpølser med råvarer av høy kvalitet og spennende krydder har tatt over for den vanlige ventepølsa. Nå er pølsa en hovedattraksjon på tallerkenen! Gourmetpølser med råvarer av høy kvalitet og spennende krydder har tatt over for den vanlige ventepølsa. Nå er pølsa en hovedattraksjon på tallerkenen!
  • Cheddar- og chipotlepølse: En smakfull pølse med høyt kjøttinnhold av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak. Pølsa er smaksatt med chipotle, og med store biter av ekte cheddar balanserer perfekt mot det lille stinget av chipotle i pølsa.
  • Lettrøkt nøkkelpølse: En lettrøkt ostebratwurst av grovkvernet svinekjøtt fra Jæren Smak, smaksatt med nøkkelosten Helin fra Valdresmeieriet. En skikkelig smakfull pølse med høyt kjøttinnhold.
  • Bacon- og cheddarpølse: En grovkvernet pølse med bacon, cheddar, jalapenos og rødbeter. Perfekt kombinasjon som gir en saftig pølse, med en fyldig og sterk smak.
  • Anguspølse med ristet pepper og cheddar: Den perfekte ventepølsa mens du griller angusbiffene! Dette er en grovkvernet anguspølse med store biter av ekte cheddar, og det ristede pepperet gir pølsa det lille ekstra. 

Emblem
Rå pølser er perfekt på grillen. Husk at de ikke skal snittes, for da renner fettet ut og pølsa blir tørr.

Godt tilbehør er viktig

Sennep, ketchup, sprøstekt løk, eller kanskje rekesalat? Pølser kan toppes med utrolig mye godt - alt fra friske og syltede grønnsaker til salsa og andre dressinger!

Tilbehøret er utrolig viktig del av opplevelsen, og her kan du bruke det du liker best.

Prøv en enkel tomatsalsa! Den gir en ekstra friskhet som kan virke litt uvant, men som fort blir en vinner hos de fleste. 

Husk det gode tilbehøret:

Pimp opp pølsa med godt tilbehør

Pimp opp pølsa med godt tilbehør

Glem ketchup, sennep og sprøstekt løk - her er 10 tips til knallgodt tilbehør som løfter pølsa til nye høyder.

Bruk rå pølse på nye måter

De fleste av oss er klar for en sommer fylt med sommersol og grilling. Skulle det derimot komme en regnværsdag eller to, kan pølsene brukes på andre måter: De er nemlig perfekt å bruke i de fleste pizza- og pastaretter! 

Klem ut innholdet av en rå pølse og bruk som topping på pizzaen, eller stek små kjøttboller og bruk dem i pasta.
Smaksrik hvit pizza med nduja og saftig salsicciapølse - en sikker vinner. Smaksrik hvit pizza med nduja og saftig salsicciapølse - en sikker vinner.

Ikke glem de gode pølsene:

Slik tilbereder du rå pølse

Slik tilbereder du rå pølse

Pølse er et fast innslag når man fyrer opp grillen, enten det er en ventepølse eller hovedretten. Prøv noe nytt med rå, smakfulle og saftige pølser som fortjener hedersplassen på tallerkenen! Her er våre beste tips og råd til hvordan man tilbereder rå pølser.