Godt tilbehør til skalldyr

Godt tilbehør til skalldyr

Skalldyr trenger ikke å være verken dyrt eller vanskelig, snarer tvert i mot. Prøv deg frem med dette tilbehøret til skalldyrfatet, reker, østers, blåskjell og kreps.

Skalldyrfavorittene reker, krabbe, blåskjell og kreps er enkel kosemat som ikke trenger masse forberedelser. I tillegg passer det ypperlig å servere når dere er flere til bords.

Godt brød og bakevarer

Godt brød eller loff er en viktig del av skalldyrmiddagen, enten som en del av retten med reker på, eller ved siden av en skalldyrsuppe eller dampede blåskjell. 

I bakeriene hos MENY finner du ferske brød og bakevarer hver dag. Som tilbehør til skalldyr anbefaler vi:

  • Pariser baguette: Et lyst og luftig brød med  sprø skorpe. Et av de mest populære tilbehørene til forskjellige skalldyrsretter.
  • Fint landbrød: Et luftig brød med sprø skorpe. Brødet er litt grovere enn loffen, men fortsatt et godt alternativ til skalldyrsretter.
  • Spesialloff med valmuefrø: God saftighet og perfekt skorpe gjør spesialloffen perfekt til skalldyr og supper.

Vi anbefaler disse:

Slik lager du skalldyrfat

Slik lager du skalldyrfat

Skalldyr er sosial mat som er enkel å servere. Men hvor mye trenger man per person og hva slags tilbehør passer til? Her er alt du må vite for å lykkes med skalldyrfatet.

Syrlig sitrus 

Sitroner er selvskrevent tilbehør til skalldyr og gir en syrlig kontrast til fet majones og milde smaker som loff og dill. Ofte trenger man ikke mer enn et par dråper. 

Visste du at Amalfi-sitronen er regnet som verdens aller beste sitron?

Den har en helt spesiell aroma og er ekstremt saftig. Amalfi-sitron kun er i sesong fra januar til slutten av mars, og da finner du den i alle landets MENY-butikker. Den intense og fantastiske aromaen passer ypperlig til skalldyr!

Kjøp ferdigkokt sjøkreps i fiskedisken og server dem med loff, salat og majones. Del sitronene i to og press sitronsaft over sjøkrepsen like før servering. Kjøp ferdigkokt sjøkreps i fiskedisken og server dem med loff, salat og majones. Del sitronene i to og press sitronsaft over sjøkrepsen like før servering.

Spennende dressinger og dipper

Dressinger som aioli og majones er nydelig tilbehør til alle slags skalldyr. Det finnes også mange spennende dressinger og dipper som er varianter av majones og aioli, som passer utmerket til rekelaget. 

Lag selv: 

... Eller kjøp ferdig. Vi anbefaler disse:

Rekesmørbrød med avokado Rekesmørbrød med avokado

Avokado 

Grønnsaker er en enkel måte å løfte rekemiddagen på. Avokado passer godt til alle typer fisk og sjømat – også reker.

Kutt avokado i skiver og server på et lite fat, eller mos avokadokjøtt og bland med sitronsaft, salt og pepper. Perfekt til rekesmørbrødet.

Friske urter

I Skandinavia er dill den første urten folk tenker på å bruke til fisk og skalldyr. Men det finnes mange gode alternativer og spennende måter å bruke urter på i fiskemiddagen.

De fleste tenker på dill til skalldyr, men gressløk er også veldig godt! Dryss gressløk over skalldyrsretter eller bruk det i sauser, supper, dressinger og rører.