Slik lager du enkel middag i parken

Slik lager du enkel middag i parken

Varme, sene kvelder lokker flere til byens parker. Her er våre beste tips og oppskrifter til enkel og rask sommermiddag du kan nyte i friluft!

Tar du deg en tur gjennom en park en solfylt ettermiddag i sommer, vil du finne mennesker i full gang med middagsforberedelsene.

Opp fra sekker og kurver dras pølsepakker, wraps, kyllingklubber, bokser med salat, ketchup, sennep og vannmelon. Pakk piknikkurven og ta med deg middagen ut i det fri du også!

Saftig Angusburger

Skal du først grille burger, bør du prøve MENYs Angusburger! Burgeren er nøye sammensatt av stykningsdeler som gir masse smak og nok fett så den blir ekstra saftig når den grilles. 

Prøv den vanlige Angusburgeren, Angusburger med pepper eller ghost chili-marinade. Og er du bare litt sulten, har vi også miniburgere - eller sliders - av Angus. 

Angusburgeren består av 100% norsk Angus og har nøyaktig 22% fett. Det gir en ekstra saftig burger når den grilles.
Enkel sommermat som smaker i varmen

Enkel sommermat som smaker i varmen

Når det er varmt og fint vær vil vi ikke stå inne på kjøkkenet, men likevel er det viktig å få i seg både mat og drikke i solsteken. Få tips til rask og enkel mat som smaker i sommervarmen.

Enkel middag med gourmetpølser

Pølser og park går hånd i hånd. Dette er en klassiker når det kommer til parkmat, men det betyr ikke at det ikke er rom for forbedring.

For en litt bedre middag kan du bytte ut de tradisjonelle grillpølsene med spennende gourmetpølser som lammepølse, ostepølse, chorizo eller kyllingpølser. 

Saftige gourmetpølser med sitron og estragon løfter et enkelt måltid i parken. Husk god saus og topping! Saftige gourmetpølser med sitron og estragon løfter et enkelt måltid i parken. Husk god saus og topping!

Prøv en av disse:

I ferskvaredisken hos MENY finner du både pølser og burgere i løsvekt. Da unngår du å måtte kaste en halvspist pølsepakke

Lette sommersalater

Å spise i parken betyr ikke at du må grille. Du kan enten forberede en salat hjemme med dine favorittgrønnsaker, eller stikke innom din nærmeste MENY-butikk på vei til parken.

I ferskvaredisken finner du også fersklaget gresk salat, byggrynsalat og brokkolisalat. Spis de alene, eller bruk de som tilbehør til kjøtt eller fisk. 

Plukk din egen salat i salatbaren! Fyll på med dine egne favoritter, eller tilbehøret du vil ha på burgeren eller pølsene Plukk din egen salat i salatbaren! Fyll på med dine egne favoritter, eller tilbehøret du vil ha på burgeren eller pølsene
Husk å ta med kald drikke til maten! Et godt tips er å bruke frosne jordbær som isbiter.

Kjapt og enkelt med fisk

Porsjonsstykker med laks er perfekt å grille i parken. Middagen blir ekstra god med brokkolisalat ved siden av. 

Hos MENY finner du også Salma-burgere og våre egne lakseburgere med reker og purre som passer perfekt på grillen. 

Enkelt å grille i parken:

Grillmat når du ikke kan grille

Vil du raskt ut i parken, uten mulighet til å stikke hjemom for å forberede piknikkurven? I ferskvaredisken finner du et stort utvalg av ferdig grillmat i varmeskapet.

Prøv for eksempel nygrillede buffalowings som er som skapt for å nytes utendørs i solen, eller en nystekt, varm angusburger med BBQ-saus og cheddarost. 

I alle MENY-butikkene finner du flere spennende Take Away-retter, perfekt når du vil rett fra jobb til parken
Grillmat uten grill

Grillmat uten grill

Lyst på grillmat, men ingen tid til å grille? Se det store utvalget av ferdig grillmat og få tips til sommermat du kan spise som verken krever engangsgrill eller oppvarming.

Wraps fylt med det du liker best

Smakfulle wraps er perfekt parkmat. Grovarbeidet med å sette den sammen gjør du hjemme på kjøkkenbenken, før du pakker dem i matboks og tar med deg middagen ut.

Bruk de ingrediensene du liker best, som kylling, avokado og mango. Spis den som den er, eller varm den på grillen.

Angusnadder 

Hos MENY finner du nå ferdigstekt og krydret biffsnadder av angus med løk, perfekt i en wrap! Biffsnadderet er tynnskåret og møre strimler av Angus rundstek og bog. Kjøttet skives og krydres lett med løk, hvit pepper, paprika og spisskummen, deretter tres kjøttet lagvis på store gyrosspyd og stekes før det strimles.

Biffsnadderet selges i løsvekt i ferskvaredisken, så du kan kjøpe akkurat det du trenger. Da slipper du å sitte igjen med mye rester. 

Vi har gjort all jobben med kjøttet, det eneste du trenger å gjøre er å varme det opp før det serveres. 

Har du alt du trenger?

Snitt bananen og fyll med godsaker som sjokolade og nøtter. Spis som den er, eller server med is og bær. Snitt bananen og fyll med godsaker som sjokolade og nøtter. Spis som den er, eller server med is og bær.

Noe godt til dessert

Jordbær og melon er nesten obligatorisk når du skal nyte sommeren i parken. Har du lyst til å imponere vennegjengen kan vi anbefale følgende:

  1. Lag et snitt i en banan og fyll den med sjokoladebiter. 
  2. Pakk den inn i aluminiumsfolie og legg på grillen. 
Du kan også putte mini marshmellows og nøtter oppi bananen - her er det kun fantasien som setter grenser!