Dette er suppekjøtt og slik bruker du det

Dette er suppekjøtt og slik bruker du det

Suppekjøtt er en samlebetegnelse for kjøtt som gjør seg godt i gryteretter og supper. Lag varmende gryter som lapskaus, kjøttsuppe og boeuf bourguignon med kjøttstykker som bog og høyrygg.

Når mørket senker seg og det går mot høst er det ingenting som er bedre enn å invitere venner og familie til en varmende gryte eller suppe.

Lapskaus, boeuf bourguignon og biff stifado er perfekt helgemat, enten man skal ha gjester eller ei. Felles for disse rettene er at de har «suppekjøtt» på listen over ingredienser.

Men hva er egentlig suppekjøtt? 

Suppekjøtt er kort fortalt kjøtt du skal koke på lav varme over lang tid. Etter noen timer i gryta blir kjøttet mørt, godt og smakfullt. Bog, høyrygg, bankekjøtt og bibringe er typisk «supperkjøtt».

Bog, høyrygg, bankekjøtt og bibringe er typisk «supperkjøtt». Bog, høyrygg, bankekjøtt og bibringe er typisk «supperkjøtt».

Slik bruker du de ulike kjøttstykkene:

Bankekjøtt

Bankekjøtt er et magert, beinfritt og rent kjøttstykke, som passer godt til den franske gryteretten beef bourguignon

Bankekjøtt gjør seg også godt som en egen rett. Server med kokt potet, fersk ertestuing eller stuet kål og tyttebærsyltetøy.

Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftfull kjøttgryte fra Frankrike. Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftfull kjøttgryte fra Frankrike.
Alt om kjøttgryten Boeuf Bourguignon

Alt om kjøttgryten Boeuf Bourguignon

Den franske gryteretten Biff Bourguignon er en ekte høstgryte av oksekjøtt, grønnsaker, rødvin og kokkens tålmodighet. Kjøttet må koke lenge i god kraft, men til gjengjeld blir det mørt og vanvittig smakfullt. Her er våre beste tips og oppskrifter.

Bibringe

Bibringe er et kjøttstykke med ben som gir god kraft. Dette kjøttstykket er godt egnet til lapskaus, og til andre supper som får ekstra god tid i kjelen før den skal serveres.

Bibringe kan også ovnsbakes. Oppskriften finner du her

Oksebringe kan du godt "glemme" i ovnen noen timer ekstra – den blir bare enda bedre av det. Oksebringe kan du godt "glemme" i ovnen noen timer ekstra – den blir bare enda bedre av det.

Høyrygg

Høyrygg er et kjøttstykke som passer godt i lapskaus eller i «pulled»-retter. Høyrygg passer også godt i den klassiske greske kjøttgryten «biff stifado».

Stifado er en gresk kjøttgryte full av nydelige middelhavssmaker. Stifado er en gresk kjøttgryte full av nydelige middelhavssmaker.

Oksebog

Oksebog er et rent kjøttstykke som egner seg godt i lapskaus eller andre kjøttgryter. Prøv for eksempel denne tradisjonelle kjøttsuppen, med oksebog og deilige rotgrønnsaker. 

Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger. Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger.

Se flere kjøttstykker her: