Litt grønnere hverdagsmat - rask og enkelt

Litt grønnere hverdagsmat - rask og enkelt

Er du også en av dem som sliter med å spise nok frukt og grønnsaker, eller synes det er vanskelig å kombinere de gode smakene? Prøv grønnsakspålegg og ferdige salater! Her er våre beste tips til å spise litt grønnere i hverdagen.

Nordmenn spiser mindre grønnsaker enn anbefalt, så hvordan kan man enkelt gjøre frukt og grønt mer tilgjengelige i hverdagskosten? Det er ingen hemmelighet at mange er offer for tidsklemma og har behov for enkle, ferdige løsninger som også smaker godt. 

Dette kan du bytte ut kjøttet med

Dette kan du bytte ut kjøttet med

Enten du bare ønsker å kutte ned på kjøttforbruket, spise mer grønt eller vil bli vegetarianer, har du mange muligheter for å erstatte kjøttet i middagen. Dette er våre beste tips for kjøttfri mat!

Da er det godt det finnes enkle, ferdige produkter med masse smak og mange forskjellige bruksområder! Med ferdige, smakfulle grønnsakspålegg og salater har Plantego' blitt en favoritt i mange hjem. 

Plantego’-serien er laget av plantebaserte, veganske råvarer. Du trenger imidlertid ikke være veganer eller vegetarianer for å spise grønnsakspålegg eller mer grønt i hverdagen.

Prøv smakfulle grønnsakspålegg

Grønnsakspåleggene er smørbare og passer perfekt på brødskiven - enten alene eller i godt selskap med pålegg. Her er det kun fantasien som setter grenser! 

Har du prøvd disse?

Grønnsakspåleggene kan brukes til mye mer enn topping til brødskiven! Prøv den i wrap, dipp eller som topping til salat.

Gjør det enkelt med ferdig tilbehør

Salatene har også mange bruksegenskaper og kan nytes kalde eller varme. I tillegg holder seg fint en stund etter åpning, slik at man ikke behøver å bruke alt på én gang.

  • Meksikansk bønne- og linsesalat består av svarte bønner, linser, paprika og gulrot, og er krydret med koriander, spisskummen og chili. Prøv den som fyll i en quesadilla, kjøtterstatning til tacoen eller i salat.
  • Middelhavs bønne- og olivensalat inneholder hele tre forskjellige bønner: kidney, cannellini og soya - i tillegg til kikerter. Prøv den sammen med falafel og hummus, som tilbehør til middagen eller bland den med pastarestene og få en fiks ferdig og mettende lunsj.
  • Asiatisk quinoasalat er en frisk salat som passer som tilbehør både til lunsj og middag. Sammen med quinoa inneholder den gulrot, knutekål, vårløk og eple. Bruk den i en bowl eller som tilbehør til tofu eller stekt sopp. 

Enkel quesadilla med avokado

Lag en superkjapp og mettende quesadilla med linse- og bønnesalat i tillegg til avokado og kikertpålegger. Dette trenger du til to porsjoner:

  • 1 beger Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat
  • 4 store tortillalefser
  • 2-4 never revet ost
  • 1 beger Plantego’ Avocado og Kikerter

Slik gjør du:

  1. Fordel Plantego’ Meksikansk linse- og bønnesalat utover to store tortillalefser.
  2. Strø over revet ost og legg en tortillalefse over som lokk.
  3. Stek i tørr panne på middels høy varme i 2-3 minutter på hver side.
  4. Kutt opp i stykker og server med Plantego’ Avocado og kikerter, tomatsalsa, rømme og frisk koriander.

 

Vanskelig å snu tortillaen uten å ødelegge den? Hold en stor fjøl over pannen, snu, og la tortillaen gli tilbake i pannen for å steke på den andre siden.

Rask og enkel pokebowl

En pokebowl kan lages til lunsj, middag og kvelds - og det beste er at du kan bruke litt av det du allerede har i kjøleskapet. 

Dette trenger du:

  • Plantego’ Asiatisk quinoasalat
  • Fersk laks i terninger
  • Frisk spinat
  • Mango
  • Agurk
  • Plantego’ Avocado og kikerter
  • Litt frisk koriander og sesamfrø
Bruk det du har i kjøleskapet av frukt og grønnsaker til pokebowl! Bruk det du har i kjøleskapet av frukt og grønnsaker til pokebowl!

Slik gjør du:

  1. Kutt laks, mango og agurk i terninger. Finhakk koriander.
  2. Dander alle ingrediensene i en passelig bolle.
  3. Rist sesamfrøene raskt i en tørr panne og strø dem over.
  4. Avslutt med et toppet spiseskje Plantego’ Avokado & kikerter.

Prøv middelhavssalat med bønner som tilbehør

Med denne salaten på lur, kan du enkelt gjøre hverdagsmaten grønn og smakfull. Salaten holder seg fint etter åpning, slik at man ikke behøver å bruke hele på én gang.

Like god på egenhånd som tilbehør til enhver middag eller lunsj. Like god på egenhånd som tilbehør til enhver middag eller lunsj.

Slik kan du bruke Plantego’ Middelhavs bønne- og olivensalat:

  • Som salat med pasta, tomater, rødløk, agurk, brødkrutonger og frisk persille
  • Fyll i wraps
  • Topping i supper
  • I omelett eller eggerøre
  • Ovnsbakt med laks