Den diggeste veggismaten

Den diggeste veggismaten

De siste 10 årene har det skjedd mye når det kommer til vegetarmat. Med inspirasjon fra andre matkulturer fra India, Midtøsten, Sørøst-Asia og landene rundt middelhavet har smakfull vegetarmat blitt noe man kan servere alle - både til hverdags og fest.

Før lagde man sjelden egne vegetarretter. Skulle man servere vegetarianere, tok man bare ut kjøttet og merket tydelig at noe manglet. Nå finner man spennende, smakfulle vegetarretter som er knallgode i seg selv.

Hvit pizza med creme fraiche og spinat

Prøv tradisjonelle retter med en vri! Vegetarpizza med stekt aubergine, squash og sopp er et godt alternativ til den vanlige pizzaen - her er det bare fantasien som setter grenser!

Toppes med god ost som mozzarella, cheddar eller en vellagret gulost for ekstra god smak.

Vegetarburger

Du trenger ikke unngå burger selv om du ikke spiser kjøtt! Bruk moste bønner og kikertmel som base, og bruk godt med krydder ut i fra hvilken smak du foretrekker. Smaksrik, spennende og utrolig god!

Server burgeren med grovt burgerbrød, salat, tomat og tzatziki.

De siste årene har det også kommet mange ferdige vegetarburgere som gjør det enkelt å diske opp med en lekker burgermiddag til helgemiddagen.

Her er det mange forskjellige typer du kan velge mellom, fra soyabaserte burgere til rødbetburger eller bønneburger - og alt midt i mellom.

Prøv også disse oppskriftene:


Bønner, linser og kikerter

Bønner, linser og kikerter er et kjempegodt utgangspunkt for å lage mettende vegetarretter. Bruk for eksempel bønner i en chili sin carne eller i tacoen. Kikerter er kjempegode i supper, og du kan også lage falafel av dem.

Linsene hadde lenge et ufortjent dårlig rykte på seg, men de har en spesielt god konsistens og smak som gjør at mange kokker og hobbykokker sverger til linser på tallerkenen.

Linser er en god allrounder til det meste fra supper til gryter eller som en egen rett i seg selv.

Velsmakende supper og gryter

Ønsker du noe litt mer tradisjonelt finnes det mange gode supper, gryter og grønnsaksstuinger som er perfekt veggismat.

For å gjøre måltidet mer mettende kan du servere godt brød, ris eller couscous som tilbehør.

Norsk tradisjonsmat uten kjøtt

Norsk tradisjonsmat uten kjøtt

På høsten elsker vi rotgrønnsaker, sopp og epler i sesong. Høsten er også kjent for gryter og søndagsmiddager med høst og lam. I denne artikkelen ønsker vi å inspirere deg som vil ha høstmat uten kjøtt, og har samlet våre beste tips og oppskrifter.

Vegetarpai full av smak

En deilig helgemiddag trenger ikke være kjedelig uten kjøtt. Prøv en spennende grønnsakspai, eller hva med å lage en pai med brokkoli, squash og løk? Her er det kun fantasien som setter grenser. Bruk det du har i kjøleskapet og by på fristende pai!

Prøv disse oppskriftene:

Få alt du trenger levert hjem:

En god salat kan stå som en middag i seg selv. Tilsett nudler, pasta eller bakte nypoteter og ha over litt god olje eller dressing.

De gode hverdagsmiddagene

Å finne ut hva man skal ha til middag hver dag kan være en utfordring. Heldigvis finnes det utrolig mye godt man kan kombinere. Et tips er å velge ut hovedelementet og jobbe deg ut i fra det.

Pasta er supert som vegetarmat, og her kan du kombinere med mange ulike smaker. En kremet saus, litt sopp og en frisk salat ved siden av er fint. Du kan også lage bolognese med bønner istedenfor kjøttdeig.

Salater kan også serveres både varme og kalde, og du kan enkelt variere ved å bruke det du har i kjøleskapet.

Prøv disse oppskriftene: