Oreokake

Oreokake

Ingredienser

Bunn

350 g Oreo kjeks
100 g smør, romtemperert

Ostekrem

200 g kremost
75 g melis
2 dl kremfløte
50 g Oreo kjeks

Sjokolademousse

5 stk eggeplommer
200 g mørk kokesjokolade
1,5 dl kremfløte
2 ss melis

Topping

50 g Oreo kjeks, hakket
2 dl Kremfløte, vispet

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oreokake er en populær sjokolademoussekake basert på den berømte amerikanske Oreokjeksen. Denne oppskriften på hjemmelaget oreokake har enkel/middels vanskelighetsgrad med steg for steg.

  1. Smelt smør og la det avkjøles litt. Ha Oreo kjeksen i en kjøkkenmaskin og knus dem. Bland sammen de knuste Oreo kjeksene og romtemperert smør. Fordel massen i en rund kakeform (24 cm) som du setter direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
    Smelt smør og la det avkjøles litt. Ha Oreo kjeksen i en kjøkkenmaskin og knus dem. Bland sammen de knuste Oreo kjeksene og romtemperert smør. Fordel massen i en rund kakeform (24 cm) som du setter direkte på et kakefat. Trykk kjeksmassen utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
  2. Bland kremosten med melisen og rør godt sammen til osteblandingen blir kremete. Pisk kremfløten og vend den forsiktig inn i osteblandingen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og stikk deretter grovt hakkede kjeks ned i ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  3. Hakk kokesjokoladen fint og smelt den i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. La det så avkjøles noe. Ha eggeplommene i en bolle sammen med melisen og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell så den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
    Hakk kokesjokoladen fint og smelt den i et vannbad eller i mikrobølgeovnen. La det så avkjøles noe. Ha eggeplommene i en bolle sammen med melisen og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Hell så den smeltede sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden.
  4. Pisk resten av kremfløten (1 dl). Når sjokoladeblandingen er lunken vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, etter ca. 30-60 minutter.
    Pisk resten av kremfløten (1 dl). Når sjokoladeblandingen er lunken vender du forsiktig inn kremen med en slikkepott. Dette helles over oreokaken som neste lag. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, etter ca. 30-60 minutter.
  5. Før servering pisker du 2 dl kremfløte som du brer over kaken og hakker resten av kjeksen så fint eller grovt som du ønsker, og fordeler over kaken.

Relaterte oppskrifter