Lokalmat

Lokalmat

Norsk dagligvare preges av mange butikker med begrenset utvalg, utover varer fra store produsenter. Det kan ramme lokalmatprodusenter. Med fravær av dem, kan vi miste lokale arbeidsplasser og ressursutnyttelse, samt bærekraftig matproduksjon.

I 2011 begynte MENYs kokker å reise landet rundt på jakt etter lokalmatprodukter, kalt Matskatter. Vi fant hundrevis av historier om bønder og produsenter som jobbet i mindre skala med lokale råvarer og kortreiste ingredienser. Mange av dem benyttet også bærekraftige produksjonsmetoder og hadde fokus på dyrevelferd. Produktene viste seg å ha unik smak, kvalitet og identitet.

Vi samarbeider nå med 450 lokalmatprodusenter og har nær 4000 matskatter. For å sikre at de lykkes, støtter vi med kunnskap og tett oppfølging, og sørger for at produktene får synlighet i markedsføring og bytikk. Årlig deler vi også ut stipender hvor vi vektlegger innovasjon og bærekraft.

MENY har på få år tredoblet omsetningen av lokalmat.