Bedre kosthold

Bedre kosthold

Kostholdet er avgjørende for folkehelsen og enkeltmenneskets livskvalitet. I dag er inntaket av sukker, fett og salt høyere enn myndighetenes anbefalinger, mens inntaket av fullkorn, fisk, grønnsaker og frukt er lavere enn anbefalt.

I MENY ønsker vi å gjøre det enklere for kunder å velge sunt. Det handler ikke om å velge bort, men å kjøpe mer av det som er godt for kroppen. I MENY sier vi at de som spiser bedre, lever bedre.

Ett av våre viktigste bidrag er vårt store utvalg, som gir reelle valg til å spise grønnere, grovere eller renere. Vi har stort utvalg av frukt, grønnsaker og bær, egen salatbar, rikelig med grove brød, fersk fisk, rent kjøtt og lettere meieriprodukter. Vi er bevisste på vareplassering med frukt og grønt ved inngangen og godterihyllene flyttet bort fra kassaområdet.

For å inspirere til sunnere handlekurver, gir vi tips – kalt Sunnspirasjon. Vi trekker frem sunnere varer i kundeaviser, markedsføring, middagsretter og tilbudskampanjer, og er bevisste på ernæring i produktutvikling. Sammen underleverandører jobber vi også med å redusere salt, sukker og fett i en rekke av produkter.