MENY gjør det enklere å velge sunt

MENY gjør det enklere å velge sunt

Kostholdrelaterte sykdommer gir redusert livskvalitet og tar mange liv. Derfor ønsker MENY å bidra til å gjøre det enklere å velge sunt. Sunt og godt! Vi er stolte over å ha et stort utvalg av sunne matvarer.

Vårt mål er at våre kunder skal spise mer frukt, grønt, fisk og grovere kornprodukter – og mindre salt, sukker og mettet fett. Eller sagt på en enklere måte: grønnere, grovere og renere. 

Disse målene, som vi deler med helsemyndigheten og har en felles avtale om å nå, påvirker derfor vårt arbeid med sortiment, hylleplassering, kampanjer og oppskrifter.

Mer av det sunne i hyllene

Når du går inn i en MENY-butikk, blir du møtt av dagligvarebransjens rikeste og friskeste utvalg av frukt og grønt, inkludert salatbar og snackløsninger med bær og tomater. Videre kommer du til vårt butikkbakeri hvor vi har et spesielt stort utvalg av nystekte grove brødsorter og tydelig grovhetsmerking for å hjelpe deg til å velge sunnere.

Vi har også viet god plass til en egen fiskedisk som alltid er bemannet for å veilede deg i vårt store utvalg og sesongens råvarer. 

Alle MENY-butikker har fiskedisk som alltid er bemannet for å veilede deg i vårt store utvalg og sesongens råvarer. Alle MENY-butikker har fiskedisk som alltid er bemannet for å veilede deg i vårt store utvalg og sesongens råvarer.
Fiskeriministeren roser MENYs fiskesatsing

Fiskeriministeren roser MENYs fiskesatsing

Fiskeriminister Per Sandberg er imponert over MENYs fiskesatsing og tror at økt fokus på enkle løsninger vil få fart på fiskesalget. Han synes nordmenn er flinke til å spise fisk men at vi kanskje bør bli litt mer kreative og prøve ut nye fiskesorter.

Mindre sukker, salt og fett

Brus er blant de største kildene til sukker i kosten. Derfor er vi blant annet bevisste på å gi vann og sukkerfri brus god og synlig plassering i butikk. Og for å redusere impulskjøp av søtsaker og gjøre handelen enklere for småbarnsfamilier, er vår hovedregel å ha sukkerfrie kasser.
 
Av samme grunn har vi valgt å flytte godteri og sjokolade bakover i butikken, mens velvære-varene er plassert frem nær kassaområdet. De aller fleste av våre butikker har vært gjennom denne ombyggingen. I kategorier som yoghurt og frokostblandinger tar vi inn stadig flere varianter med mindre sukker. 
 
Når det gjelder salt, jobber vi blant annet for redusert mengde i bearbeidet mat og i våre egne retter og oppskrifter. De siste årene har vi redusert saltmengden betydelig i våre brød og kuttet all tilsatt salt i kjøttdeig. Dette er varer vi spiser mye av, derfor blir effekten høy. Bytter du for eksempel ut ordinær kjøttdeig med MENYs kjøttdeig en gang i uken, kutter du saltinntaket med hele 15 prosent. 
 
Når det gjelder fett, har vi fokus på reduksjon i produkter som pølser, farser og deiger, men også i meieriprodukter.
Du finner et stort utvalg av nystekte grove brødsorter og tydelig grovhetsmerking for å hjelpe deg til å velge sunnere. Du finner et stort utvalg av nystekte grove brødsorter og tydelig grovhetsmerking for å hjelpe deg til å velge sunnere.

Sunnere markedsføring og inspirasjon

På samme måte som vi er bevisste på sunnhet i vårt utvalg, er vi det i vår markedsføring. Vi har alltid frukt, grønt, fisk og grovere brød på tilbud. Eksempelvis har vi kun grove brød i vårt populære ukesbrød og hver uke har vi "Fisketirsdag" med 30 prosent rabatt på all fersk fisk. Ellers har vi fortrinnsvis tilbud på sukkerfri brus og sunnere varianter av yoghurter, deiger og oljer.

Sunnspirasjon:
Vi trekker også ofte frem sunnere varer i matoppskrifter og i middagstips. Rikelig med grønnsaker og rene råvarer er noen av stikkordene i vår matinspirasjon. 
For å inspirere barna til å spise mer fisk, har vi utviklet "Fiskeknappen, et eget barneunivers i fiskedisken.Tiltaket er finalist i Helsedirektoratets markedsføringspris i 2024.

Hva er Fiskeknappen?

Hva er Fiskeknappen?

Har du møtt på noen morsomme fiskefigurer i en av våre butikker? Da har du kanskje også hørt om Fiskeknappen - der vi ønsker å skape matglede og nysgjerrighet hos barn, og lære dem mer om fiskene de finner i fiskedisken.

Se etter Nøkkelhull

For å hjelpe kundene våre til å velge sunnere, satser vi på Nøkkelhulls-produktene. Dette er produkter som inneholder mindre fett, salt og sukker og mer fiber og fullkorn enn andre produkter i samme kategori. Velg derfor Nøkkelhulls-produkter når du ser dem i butikkhylla.

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere, men hva betyr det at noen matvarer er merket med Nøkkelhull? Les om kravene som stilles til innholdet i matvarene.

Mål for sunnhet innen 2025:

  • 8% økning i frukt og grønnsaker 
  • 8% økning i fisk og sjømat
  • 8% økning i grovt korn (ris, pasta, brød, frokostblandinger) 
  • Øke omsetningsandelen på Nøkkelhullsprodukter med 2,5 %-poeng
  • 10% reduksjon i sukker
  • 5% reduksjon i salt
  • 5% reduksjon i mettet fett