Andebryst med bakt løk, asparges og potet- og sellerimos

Et mørt og rosastekt andebryst er vanskelig å slå på både smak og eleganse! Sammen med verdens enkleste sjysaus på bakt sjalottløk, og en luftig potetmos med smak av selleri, er dette en bedre middag som sent vil glemmes.
Andebryst med bakt løk, asparges og potet- og sellerimos

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Finn frem ingrediensene
  2. Rens og skrell sjalottløkene. Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele, knuste hvitløksfedd og rosmarinkvaster eller timian. Hell over kjøttkraft, salte og pepre. Du kan gjerne ha oppi en skvett vin og litt smør også, hvis du vil. Dekk formen med folie og bak på 200 grader i 45-50 minutter, til løken er helt mør. Skyen i formen serveres som saus til andebrystet, sammen med den bakte løken.
  3. Skrell poteter og sellerirot og skjær i like store terninger. Kok møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp poteter og sellerirot godt av.
  4. Tilsett smør og melk og bruk en potetmoser for å få mos. Smak til med salt og pepper.
  5. Rut andebrystene med en sylskarp kniv. Ikke skjær for dypt i skinnet. Du skal helst ikke skjære så dypt at du snitter kjøttet. Gni skinnet godt inn med salt og pepper.
  6. Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald panne uten fettstoff og skru platen til nest sterkeste varme. Stek andebrystene til skinnet er gyldenbrunt. Snu dem så, og stek dem 1 minutt med kjøttsiden ned.
  7. Legg andebrystene over i en ildfast form som får plass ved siden av den med sjalottløk i ovnen. Hell skyen fra anden over til løken. Stek andebrystene på 200 grader i 10 minutter, og ta dem deretter ut og la dem hvile minst 15 minutter på et lunt sted. Dette er viktig for at kjøttsaftene skal få satt seg.
  8. Fres aspargestoppene i litt olivenolje i en panne i 1-2 minutter, med salt og pepper.
  9. Skjær andebrystene i skiver og anrett sammen med bakt løk, skyen fra langpannen, potet- og sellerirotmos og stekt asparges.
Finn frem ingrediensene
Rens og skrell sjalottløkene. Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele, knuste hvitløksfedd og rosmarinkvaster eller timian. Hell over kjøttkraft, salte og pepre. Du kan gjerne ha oppi en skvett vin og litt smør også, hvis du vil. 
Dekk formen med folie og bak på 200 grader i 45-50 minutter, til løken er helt mør.  Skyen i formen serveres som saus til andebrystet, sammen med den bakte løken.
Skrell poteter og sellerirot og skjær i like store terninger. Kok møre i usaltet vann.
Hell av vannet og damp poteter og sellerirot godt av.
Tilsett smør og melk og bruk en potetmoser for å få mos. Smak til med salt og pepper.
Rut andebrystene med en sylskarp kniv. Ikke skjær for dypt i skinnet. Du skal helst ikke skjære så dypt at du snitter kjøttet.
Gni skinnet godt inn med salt og pepper.
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald panne uten fettstoff og skru platen til nest sterkeste varme. Stek andebrystene til skinnet er gyldenbrunt. 
Snu dem så, og stek dem 1 minutt med kjøttsiden ned.
Fres aspargestoppene i litt olivenolje i en panne i 1-2 minutter, med salt og pepper.
Skjær andebrystene i skiver og anrett sammen med bakt løk, skyen fra langpannen, potet- og sellerirotmos og stekt asparges.