Pinnebrød

Pinnebrød

Ingredienser

4 dl hvetemel
0,5 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
0,8 dl soyaolje
1,5 dl vann

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hva er vel bedre turmat enn pinnebrød på pinne? Lag deigen hjemme, putt den i en brødpose og ta med i sekken! Her er en enkel oppskrift på klassiske pinnebrød.

  1. Bland sammen hvetemel, salt, sukker og bakepulver.
  2. Tilsett olje og vann og rør det hele sammen til en glatt deig. Ha i litt mer mel hvis deigen blir veldig klissete.
  3. Bruk en eggepensel og pensle litt olje rundt deigen slik at den ikke klistrer seg til emballasjen.
  4. Legg deigen i en brødpose eller i en plastboks med lokk.
  5. Spikk pinner. Dra deigen ut i avlange biter og deigen rundt pinnene.
  6. Stek pinnebrødet over glørne på bålet. Snu pinnene ofte, slik at brødet ikke blir brent.