Red velvet cupcakes

Red Velvet er en klassiker i USA og finnes både i form av ostekake, vanlig kake og som oppskriften her; muffins. Med rød konditorfarge skiller disse små kakene seg ut i mengden, og med blåbær og hvit frosting til pynt er de helt topp til 17. mai! Oppskriften gir ca 16 cupcakes.
Red velvet cupcakes

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin, ca 5 min. Bland alle tørre ingredienser og tilsett alt det flytende, miks med eggedosisen. Tilsett rød farge. Ha i muffinsformer, ca halvfulle med røre.
  2. Stek på 180 grader i ca. 15 min. Avkjøl muffinsene helt og lag frosting imens.
  3. Pisk smør og melis hvitt, ca 5 min. Tilsette kremost. Det er viktig at smør og kremost har romtemperatur, hvis ikke vil det lett klumpe det seg.
  4. Pynt de avkjølte kakene med frosting ved å bruke sprøytepose. En frysepose hvor man klipper tuppen av fungerer fint om man ikke har sprøytepose.
  5. Pynt med bær, kakepynt og farget marsipan som du former etter ønske.