Oreo cupcakes

Oppskrift på supergode oreo cupcakes med frosting. Perfekt å servere i bursdager eller bare som kos på kvelden. Oppskriften gir 24 cupcakes.
Oreo cupcakes

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ta ut alle ingrediensene i god tid så de blir romtemperert.
  2. Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start på lav hastighet og pisk i 5-7 minutter. Skru opp til medium hastighet og pisk i 5 minutter til.
  3. Smelt smøret. Mål opp de andre ingrediensene. Bland sammen de tørre ingrediensene. Når du har fått en tykk og fin eggedosis, vender du inn det smeltede smøret med en slikkepott. Sikt inn de tørre ingrediensene vekselsvis med kulturmelken.
  4. Gjør klart et muffinsbrett med muffinsformer. Legg en oreokjeks i bunn av hver form, og fyll 2/3 av formene med røre.
  5. Stek i 20 minutter, midt i ovnen. Sjekk om cupcakesene er ferdige ved å stikke inn en grillpinne av tre inn i en av dem, den skal komme ut helt ren og uten deig. Avkjøl.
  6. Frosting: Det er veldig viktig at alle ingrediensene er romtempererte, ellers kan de skille seg. Finmal en pakke med oreokjeks i en foodprosessor, eller legg de i en pose og knus de med et kjevle. Pisk sammen melis og kremost, det tar et par minutter.
  7. Pisk kremfløten til krem, pass på å ikke piske for lenge. Vend kremen og de knuste oreokjeksene sammen med kremostblandingen. Sett frostingen i kjøleskapet i 30-60 minutter slik at den blir litt stivere.
  8. Montering: Bruk en sprøytepose og en tyll med stor åpning til å sprøyte ut frosting på hver cupcake. Del oreokjeks i to, og pynt med disse.