Saftig grønnkålpai

Saftig pai med sunn grønnkål er perfekt som middagspai. Denne oppskriften på sunn pai har en enkel bunn og deilig vegetarisk fyll. Pai er kjempedeilig mat å servere til middag, og restene er supre å ha i matpakka.
Saftig grønnkålpai

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Pai er kjempedeilig mat å servere til middag, og restene er supre å ha i matpakka.

Slik gjør du

  1. Bruk en rund form, ca. 22 cm i diameter. Smuldre smøret inn i melet. Tilsett vann og kna deigen glatt og smidig. Eller kjør smør og mel i en hurtigmikser, tilsett vann og kjør til deigen har samlet seg.
  2. Pakk deigen godt inn i plastfolie og la den hvile i ca. 30 minutter i kjøleskap.
  3. Kjevl ut deigen og kle formen med paideig. Fjern overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel, kle den med bakepapir og dekk bunnen med tørkede erter (for at bunnen skal bevare fasongen under steking). Stek bunnen ved 200 grader i 15 minutter. Løft ut de tørkede ertene.
  4. Fres grønnkål til den blir blank i en stor stekepanne med litt olivenolje. Tilsett hvitløk og rør til grønnkålen mykner noe. Fordel grønnkålen utover tertebunnen og dryss over osten.
  5. Visp sammen egg og fløte, krydre lett med salt og kvernet pepper (litt revet muskat er også godt). Hell eggeblandingen over tertefyllet og stek terten ved 180 grader i ca. 30–40 minutter, eller til overflaten er gyllen og fyllet har stivnet. Serveres varm eller kald.
Kjevl ut deigen og kle formen med paideig. Fjern overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel, kle den med bakepapir og dekk bunnen med tørkede erter (for at bunnen skal bevare fasongen under steking). Stek bunnen ved 200 grader i 15 minutter. Løft ut de tørkede ertene.
Fres grønnkål til den blir blank i en stor stekepanne med litt olivenolje. Tilsett hvitløk og rør til grønnkålen mykner noe. Fordel grønnkålen utover tertebunnen og dryss over osten.
Visp sammen egg og fløte, krydre lett med salt og kvernet pepper (litt revet muskat er også godt). Hell eggeblandingen over tertefyllet og stek terten ved 180 grader i ca. 30–40 minutter, eller til overflaten er gyllen og fyllet har stivnet. Serveres varm eller kald.