Grønnsakspai

Grønnsakspai

Ingredienser

Grønnsakspai

6 flak filodeig, store
1 brokkoli, mellomstor
1 squash, liten
6 stk vårløk
3 dl Crème fraîche
4 stk egg
0,5 dl urter, hakkede
100 gr fetaost
salt
kvernet pepper
olje, til pensling og steking

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Grønn pai med brokkoli, squash og vårløk gir en smak av sommer!

  1. Varm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten langpanne, ca. 20 x 25 cm, med bakepapir. Pakk ut filodeigen og dekk den til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å hindre at deigen tørker mens du jobber med den.
  2. Legg et lag filodeig i langpannen, pensle godt med olje og legg i et nytt lag filodeig. Fortsett sånn til du har brukt opp filodeigen. Pensle det siste laget med olje og klem forsiktig sammen kantene til en ujevn pyntekant. Stek tertebunnen i ca. 15 minutter, eller til den blir gyllen og sprø over det hele.
  3. Rens og del brokkolien i små buketter og skjær squashen i skiver. Rens vårløken og bland alt sammen i en langpanne. Drypp over litt olje, krydre med litt salt og pepper og vend alt godt sammen.
  4. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, de skal bare bli litt myke og gylne i kantene. Visp sammen crème fraîche, egg, hakkede urter, en god klype salt og litt kvernet pepper.
  5. Fordel grønnsakene utover tertebunnen, smuldre over fetaosten og hell forsiktig i eggemassen. Bak terten i ca. 35 minutter til eggemassen har stivnet, den kan gjerne være litt «dissete» i midten.
  6. La terten få stå en liten stund til avkjøling før du forsiktig løfter den ut med hjelp av bakepapiret. Pynt med friske urter før servering.

Tips

Skjærgaardsløk er også godt i paien, bytt isåfall ut halvparten av vårløken med dette.

Relaterte oppskrifter