Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Pumpkin pie

Pumpkin pie

Ingredienser

Bunn

125 g smør
100 g melis
250 g hvetemel
2 stk eggeplommer
2 ss iskaldt vann

Fyll

750 g gresskarkjøtt
70 g muscovadosukker, alt. brunt rørsukker
70 g sukker
2 stk egg
175 ml helmelk
25 g smeltet smør
1 ts kanel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt muskatnøtt

Pynt

stivpisket krem
kanel
melis

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En amerikansk klassiker som står på alle Thanksgiving-bord i USA, hvert år den fjerde torsdagen i november. Paien blir supersaftig av gresskarkjøttet og er deilig krydret med muskatnøtt, kanel og malt ingefær. Med disse julekrydrene passer paien også perfekt i vår egen advendtstid.

  1. Begynn med paibunnen. Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kna det deretter lett sammen til en deig. Legg deigen kjølig 30 minutter mens du begynner på paifyllet.
  2. Skrell og rens gresskaret fri for kjerner. Skjær kjøttet i grove terninger og ha det i en gryte. Dekk med vann, sett på lokk og kok møre. Det tar ca. 20 minutter, alt ettersom hvor store bitene er.
  3. Bruk en sil og hell av vannet. Press gresskarkjøttet med en tresleiv sånn at væsken kommer ut. Mos gresskarkjøttet til en glatt puré med stavmikser. Avkjøl.
  4. Kjevle paideigen ut og kle en paiform på 24 cm. Prikk bunnen med en gaffel og dekk den så med et bakepapir. Fyll på med tørre bønner eller linser. Blindbak paibunnen 15 minutter på 180 grader.
  5. Pisk sammen egg, helmelk, sukker, kanel, malt ingefær, muskatnøtt og smeltet smør. Tilsett det moste gresskarkjøttet og bland alt godt sammen. Hell fyllet i paibunnen og stek paien på 180 grader i 40-45 minutter. Paien er ferdig når fyllet er stivt.
  6. La paien avkjøle før du pynter den med et dryss melis med litt kanel i og stivpisket krem.