Blomkålpizza med mozzarella og squash

Prøv denne oppskriften på pizza med blomkålbunn! En litt sunnere pizza med bunn laget av blomkål, egg og parmesan. Denne pizzaen gir deg ikke bare en lettere og annerledes pizzaopplevelse, men smaker også utrolig godt. Varier fyllet etter smak og behag.
Blomkålpizza med mozzarella og squash

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruker du fersk mozzarella bør du la den renne skikkelig godt av seg, gjerne på kjøkkenpapir, for at den ikke skal gi fra seg for mye væske under steking.

Slik gjør du

  1. Rens blomkålen for blader og skjær vekk den tykke stilken. Del blomkålen i buketter og kjør blomkålen til fine smuler i en hurtigmikser.
  2. Bland blomkålsmulene med egg, parmesan og en god klype salt.
  3. Bre blomkålblandingen ut på to stekebrett med bakepapir til to sirkler på ca. 25–30 centimeter i diameter.
  4. Forstek bunnene i ca. 20 minutter ved 215 grader.
  5. Smør på tomatsaus og legg på mozzarella i tynne skiver. Topp med squash i tynne skiver, noen dråper olivenolje, litt salt og pepper (eller litt knust tørket chili).
  6. Stek pizzaene videre i ca. 15 minutter.
  7. Dryss over basilikumblader og litt ruccula før servering.