Saftige kanelboller i langpanne

Kanelboller, kanelsnurrer, skillingsboller, alle er de myke og søte boller med fyll av kanel, smør og sukker. Baker du de i form blir de ekstra saftige og de vil heve og ligge tett så du får myke og saftige kanter. I denne oppskriften bruker vi brunt sukker, og topper bollene med melis.
Saftige kanelboller i langpanne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Ha gjerne melis på toppen av kanelbollene, så blir de ekstra fristende.

Slik gjør du

  1. Varm melken til 37 grader og ha i en bakebolle sammen med egg og gjær. Bland sammen til gjæren er løst opp.
  2. Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter.
  3. Ha i smøret og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.
  4. La deigen heve i ca 45 minutter.
  5. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x25 cm. Smør på fyllet, og rull deigen sammen som en lang pølse.
  6. Skjær pølsen i skiver på ca 1 cm tykkelse, og legg skivene på et bakebrett dekket med bakepapir.
  7. Dekk til bollene med plastfolie og la heve i 30 minutter.
  8. Stek bollene på 225 grader i ca 10 minutter til de er gylne.