Taco med biff og BBQ saus

Taco med hjemmelagde tortillas, grillet entrecôte og hoi sin BBQ saus. I denne oppskriften kombineres deilig kjøttsmak fra entrecôte, røyk fra grillen, crunch fra nøtter og grønnsakenes sødme og friskhet. Du kan også velge å kjøpe ferdige tortillas og BBQ saus, og kjøttet kan stekes i stekepanne med smør som du øser over underveis. Vi har brukt entrecôte, men mørbrad eller ytrefilet er passer også godt til denne retten.
Taco med biff og BBQ saus

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Tortillas: Kna hvetemel, salt, sukker og smør godt sammen. Tilsett litt og litt vann og kna deigen videre i 2–4 min. Del deigen i 15 emner og plasser på melet brett. Dekk med plastfilm og la hvile i 30 min. Kjevle ut emnene til små sirkler, ca 7,5 cm brede sirkler og stek dem på en forvarmet bakestein på grillen på begge sider til gyllenbrune prikker kommer frem, maks 30–40 sek på hver side. Holdes varme eller pakkes godt inn og serveres senere.
  2. Finhakk hvitløk og chili, skrell og riv ingefæren. Ha dette i en bolle. Tilsett Hoi sin saus, soyasaus, urter, limesaft og bland godt sammen.
  3. Temperer kjøttet i romtemperatur ca 30 minutter før grilling eller steking. Grilles rett over kullet (direkte varme), eller stek i stekepanne i ca 2 – 3 minutter til kjøttsaften «pipler» opp på overflaten av biffen. Hvis du steker biffene så har du smør i pannen som du øser over underveis. Snu biffen og gjenta prosessen. Krydre med salt og pepper og pensle med Hoi sin bbq saus. La biffen hvile ca 10 minutter før du deler den i tynne skiver.
  4. Alle grønnsakene og mango deles i tynne strimler. Peanøttene grovhakkes og kan med fordel ristes litt i en tørr panne på grillen. Korianderen rives. Alt has hver for seg i små skåler. Anrett kjøtt, nøtter, mango, grønnsaker i en tortilla og topp med litt Hoi sin saus. Server!