Helstekt indrefilet med sprø grønnsaker og urteolje

Indrefileten er det edleste og møreste kjøttet hos storfe, og lett å lage noe ekstra godt av. Prøv denne gode oppskriften på helstekt indrefilet av okse med gulrøtter, asparges, løk og poteter, og server med hjemmelaget urteolje.
Helstekt indrefilet med sprø grønnsaker og urteolje

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær av senene på indrefileten og krydre med salt og pepper. Brun indrefileten rundt hele i smør og stek den ferdig i ovnen på 180 grader til den har 56-58 grader i kjernetemperatur. La hvile i 10 minutter før servering.
  2. Kjør olivenolje, sitronsaft og urter til en grønn olje med en stavmikser. Sil oljen gjennom et kaffefilter og smak til med salt og pepper.
  3. Kutt grønnsakene i tynne strimler og stek dem raskt i pannen du brunet kjøttet i. Stek til grønnsakene begynner å bli møre og smak til med salt og pepper.