Indrefilet med søtpotetpure

Enkel oppskrift på indrefilet med søtpotetpure. Smakfull hovedrett som blir ekstra god med stekt østerssopp, spinat og rødvinssaus.
Indrefilet med søtpotetpure

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ta ut kjøttet av kjøleskapet 1 time før servering og gni inn med timian. Salte og pepre kjøttet rett før du skal brune det. Brun kjøttet på høy varme i smør på alle sider. Sett kjøttet i ovn på 150 grader til kjøttemperaturen når 52 grader. Ca. 20 min. La kjøttet hvile i 10 minutter før servering, da får du en rosa, fin biff. Dryss litt maldonsalt på toppen.
  2. Skrell og del potetene, kok til de er myke, ca 35 minutter. Miks i en kjøkkenmaskin og tilsett kremfløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Del soppen i passende biter. Stek litt og litt av soppen i smør i en varm panne til den har fått farge. Finhakk hvitløk og ha i med soppen. Rett før servering tilsettes spinaten. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha rødvin, rødvinseddik, sjalottløk, laurbærblad og timian i en kjele og kok ned til 4 dl. Tilsett oksekraft og tomatpuré. Kok ned til det halve og jevn sausen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann. Smak til med salt, pepper og sukker. Sil sausen og hold den varm.