Flambert biff med peppersaus og ovnsbakte grønnsaker

Flambering er en teknikk som skal gi retten du lager en smakfull avrunding. Det meste av alkoholen brenner opp mens smakene blir igjen i retten. Flambert ytrefilet er en rett som imponerer! Server med enkel peppersaus og ovnsbakte grønnsaker.
Flambert biff med peppersaus og ovnsbakte grønnsaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Start med å kutte grønnsakene i grove biter, vend dem i olje og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen på 180 grader til de er møre. Dette tar ca 20 minutter.
  2. Skjær ytrefileten i 4 biffer, krydre dem med salt og pepper. Stek biffene i smør i ca 2-4 minutter på hver side. Mot slutten av steketiden har du syltet grønn pepper i panna. La frese i 30 minutter. Ha på cognac, la cognacen koke opp og tenn på med en fyrstikk. Pass på pannelugg, og ikke ha på kjøkkenvifta når dette gjøres. Når flammene slukker løfter du biffene ut av panna og lar de hvile.
  3. Lag så enkel peppersaus. Ha creme fraiche i panna og smak til med salt og pepper.
  4. Servering: Server den flamberte ytrefileten sammen med potetene, de bakte grønnsakene og ha over peppersaus fra panna.