Ytrefilet med tomater og fløtepoteter

Ytrefilet av storfe er noe av det beste mange kan få servert. Kjøttet er mørt og inneholder lite fett. Denne oppskriften med cherrytomater, fløtepoteter og kryddersmør er en sikker vinner når du vil unne deg noe ekstra godt.
Ytrefilet med tomater og fløtepoteter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha fløtepotetene i en ildfast form. Strø over revet ost og stek potetene i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter
  2. Vend tomatene i olje og krydre dem med salt og pepper. Krydre biffene med timian, salt og pepper
  3. Stek tomatene i ovnen på 200 grader i ca. 5-10 minutter til de begynner å sprekke. Stek biffene i smør til de er gylne og rosa i midten. Dette tar ca. 3-5 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 3 minutter før servering.
  4. Ha skiver av kryddersmør over biffen like før servering.