Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Gruyère- og pepperrotgratinert ytrefilet

Gruyère- og pepperrotgratinert ytrefilet

Ingredienser

Gruyère- og pepperrotgratinert ytrefilet

800 gr ytrefilet av storfe
1,5 dl crème fraîche
80 gr gruyère
4 ss solsikkeolje
1 ss pepperrot
2 ss kjørvel
1 ss dijonsennep
1 kvast frisk oregano
2 fedd hvitløk
2 ss smør

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Gratinerte biffer er klassisk helgemat, og smaksrik gruyère setter prikken over i'en. Prøv denne oppskriften med ovnsbakte poteter og rotgrønsaker, og en rødvinssaus til.

  1. Lag gratineringen først. Bland revet gruyère og pepperrot med dijonsennep og grovhakket kjørvel. Stivpisk gjerne crème fraîchen i en kjøkkenmaskin før du blander i osten og smaksingrediens ene. Da får du en litt luftigere gratinering.
  2. Kutt kjøttet i 4 like store biffer og krydre godt med salt og pepper. Brun biffene på begge sider i olje i en skikkelig varm panne.
  3. Skru ned varmen til middels varme og ha i smør, knuste hvitløksfedd og oregano. Øs det nøttebrune smøret over biffene.
  4. La biffene steke til de når en kjernetemperatur på ca. 48–50 grader. Legg dem på et brett eller i en form. Du kan også ha grønnsaker du har lyst å servere til i formen, og så legge biffene over. Fordel gratineringen over biffene.
  5. Gratiner biffene i ovnen under grillelementet. Her er det viktig å passe på hele tiden – det tar ikke lang tid før gratineringen er gyllen og fin, og det er viktig å unngå at den brenner seg.
  6. La kjøttet hvile noen minutter før servering.

Oppskrift fra