Gruyère- og pepperrotgratinert ytrefilet

Gratinerte biffer er klassisk helgemat, og smaksrik gruyère setter prikken over i'en. Prøv denne oppskriften med ovnsbakte poteter og rotgrønsaker, og en rødvinssaus til.
Gruyère- og pepperrotgratinert ytrefilet
Oppskrift fra MENY-Lauget

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Lag gratineringen først. Bland revet gruyère og pepperrot med dijonsennep og grovhakket kjørvel. Stivpisk gjerne crème fraîchen i en kjøkkenmaskin før du blander i osten og smaksingrediens ene. Da får du en litt luftigere gratinering.
  2. Kutt kjøttet i 4 like store biffer og krydre godt med salt og pepper. Brun biffene på begge sider i olje i en skikkelig varm panne.
  3. Skru ned varmen til middels varme og ha i smør, knuste hvitløksfedd og oregano. Øs det nøttebrune smøret over biffene.
  4. La biffene steke til de når en kjernetemperatur på ca. 48–50 grader. Legg dem på et brett eller i en form. Du kan også ha grønnsaker du har lyst å servere til i formen, og så legge biffene over. Fordel gratineringen over biffene.
  5. Gratiner biffene i ovnen under grillelementet. Her er det viktig å passe på hele tiden – det tar ikke lang tid før gratineringen er gyllen og fin, og det er viktig å unngå at den brenner seg.
  6. La kjøttet hvile noen minutter før servering.
Kutt kjøttet i 4 like store biffer og krydre godt med salt og pepper. Brun biffene på begge sider i olje i en skikkelig varm panne.
Gratiner biffene i ovnen under grillelementet. Her er det viktig å passe på hele tiden – det tar ikke lang tid før gratineringen er gyllen og fin, og det er viktig å unngå at den brenner seg.