Tilslørte «julepiker»

Tilslørte bondepiker er en klassisk gjenganger på dessertbordet. Denne knasende gode desserten består av eplemos, krem og kavring, med deilig smak av julekrydder.
Tilslørte «julepiker»

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Eplemos

Kryddersmuler

Tips!

Erstatt sukker og krydder med hjemmelaget kryddersukker.

Slik gjør du

  1. Rens og skjær eplene i grove biter. Epler med tykt skall bør skrelles, men er epleskallet veldig rødt lar jeg likevel litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en delikat rosafarge.
  2. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha eplebitene, sukker, vann, vaniljestang og vaniljefrø over i en kasserolle. Kok opp å la det småkoke til eplebitene er helt møre.
  3. Avkjøl eplemosen. Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne, tilsett loffsmulene og stek til det blir gyllent og sprøtt. Dryss over krydder og hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
  4. Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, sprø smuler og krem lagvis i en pen bolle eller porsjonsskåler/glass. Dryss over litt ekstra kanel og server.