Tilslørte «julepiker»

Tilslørte «julepiker»

Ingredienser

Eplemos

6 stk syrlige epler, f.eks. Pink Lady
1,5 dl sukker
1 dl eplemost
1 stk vaniljestang, splittet på langs
1 bit kanelstang
3 dl fløte

Kryddersmuler

50 g smør
50 g sukker
2,5 dl smuler av lyst brød
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,3 ts nellik

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Tilslørte bondepiker er en klassisk gjenganger på dessertbordet. Denne knasende gode desserten består av eplemos, krem og kavring, med deilig smak av julekrydder.

  1. 1. Rens og skjær eplene i grove biter. Epler med tykt skall bør skrelles, men er epleskallet veldig rødt lar jeg likevel litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en delikat rosafarge.
  2. 2. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha eplebitene, sukker, vann, vaniljestang og vaniljefrø over i en kasserolle. Kok opp å la det småkoke til eplebitene er helt møre.
  3. 3. Avkjøl eplemosen. Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne, tilsett loffsmulene og stek til det blir gyllent og sprøtt. Dryss over krydder og hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
  4. 4. Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, sprø smuler og krem lagvis i en pen bolle eller porsjonsskåler/glass. Dryss over litt ekstra kanel og server.

Tips

Erstatt sukker og krydder med hjemmelaget kryddersukker.

Relaterte oppskrifter