Panna Cotta med grillet ananas

En god panna cotta oppskrift med smak av sommer. En dessert med tropiske smaker.
Panna Cotta med grillet ananas

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Panna Cotta

Grillet ananas

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå en timinutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
  3. Bland sammen sukker og krydderet til ananasen.
  4. Skjær vekk skall og bunn på ananasen, men behold toppen. Vend ananasen i kryddersukkeret.
  5. Grill ananasen over middels høy varme i ca. 45–60 minutter, eller til du kjenner at ananasen har blitt myk ved å trykke lett på den. Snu ofte for jevn grilling og for å unngå at ananasen blir brent.
  6. Skjær ananasen i små biter og topp panna cottaen rett før servering.