Appelsin- og akevittgravet kveite

Appelsin- og akevittgravet kveite

Ingredienser

Kveitefilet med marinade

50 g kveitefilet per person
2 ss sukker
2 ss salt
2 ss akevitt
2 ss appelsinjuice
1 ts appelsin zest

Sennep- og honningvinaigrette

1 ss dijonsennep
1 ss honning
1 ss hvitvinsddik
1 dl olivenolje
10 valnøtter, grovhakket

Tilbehør

1 appelsin
ruccolasalat
ristede valnøtter

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kveite er velegnet som festfisk til mange. Hva med å servere appelsin- og akevittgravet kveite til forrett i neste selskap du skal ha?

  1. Bland sammen ingrediensene i marinaden.
  2. Skjær kveitefileten i tynne sashimiskiver og legg dem utover serveringstallerkenen.
  3. Pensle kveiten med marinadeblandingen. La stå i ca. 30 minutter.
  4. Rør sammen sennep, honning, eddik og olje. Ha i de grovhakkede nøttene. Hell vinaigrette over fisken på serveringstallerkenen.
  5. Skjær ut appelsinfileter fra en appelsin, og skjær dem i terninger.
  6. Ha valnøtter i en varm panne, og gi nøttene en liten bruning mens du rører rundt (pass på så de ikke blir brent). Avkjøl nøttene i en bolle og ha på litt salt.
  7. Fordel ca. 5 ruccolablader, noen appelsinbiter og nøtter på hver tallerken.