Stekt kveite med appelsinglasert fennikel og granateplesalsa

Enkel oppskrift på saftig og god kveite med spennende tilbehør. Kjøttet er hvitt og fast og egner seg både til koking og steking. Her serverer vi saftige fileter med hjemmelaget bacon- og granateplesalsa og appelsinglasert fennikel.
Stekt kveite med appelsinglasert fennikel og granateplesalsa

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kutt fennikelen i 1 cm tykke båter. Smelt sukkeret i en panne. Pass på så ikke det blir for brent. Ha i appelsinjuicen og eddiken. Kok opp. Ha i fennikelen og zesten. Kok opp og la den ligge og trekke til den er mør, ca. 10 min. under lokk. Ta ut fennikelen.
  2. Hvis mye væske, kok inn til halvparten. Pisk inn romtemperert smør. Smak til med salt og pepper og legg tilbake fennikelen.
  3. Stek baconet brunt og fint. Ha i granateplekjøttet og finhakket estragon. Salsaen skal være lun, så lurt å ha i granateple og estragon rett før servering.
  4. Salte og pepre kveiten. Stek i smør, 3-4 min på hver side. Må ikke stekes for mye, for da blir den tørr. Anrett i en dyp tallerken med den glaserte fennikelen i bunnen med smørsausen. Legg kveiten på toppen og legg et par gode skjeer med granateplesalsa på toppen!