Lakseburger med mangosalsa og avokadokrem

Lakseburger med mangosalsa og avokadokrem

Ingredienser

4 stk lakseburger
4 stk burgerbrød

Mangosalsa

1 stk mango
0,5 stk rødløk
0,5 stk chili
1 håndfull koriander
1 stk lime
1 ss hvitvinseddik
salt
pepper

Avokadokrem

2 stk avokado
1 dl rømme
1 stk lime
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En deilig fiskeburger med innslag av meksikanske smaker gir en perfekt sommerfølelse! Prøv denne oppskriften på lakseburger med deilig avokadokrem og skikkelig mangosalat.

  1. 1. Mangosalsa: Kutt mango og rødløk i små terninger. Deretter finhakk chilli og koriander. Bland ingrediensene sammen og tilsett saften fra lime og hvitvinseddiken. Smak til med salt og pepper.
  2. 2. Avokadokrem: Fjern steinen fra avokadoen, og ta ut kjøttet med en skje. Bland sammen avokado, rømme og limesaft i en bolle og kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med saften fra lime, salt og pepper.
  3. 3. La lakseburgerene hvile i 20 min i romtemperatur før steking. Stekes i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  4. 4. Eller på grillen, da trenger de litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når den skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm, og at de pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så lakseburgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden.
  5. 5. Fordel 2 ss avokadokrem på nederste del av hamburgerbrødet. Legg på lakseburgeren, og topp med mangosalsa.
  6. 6. Til slutt, legg brødet på toppen av burgeren og server.

Tips

Server gjerne med hjemmelagde Brioche burgerbrød eller kjøp dem ferdige hos MENY.

Relaterte oppskrifter