Taco med laks, spinat, frisk salsa og fetaost

Oppskrift på en deilig laksetaco. Å fylle tortillaen med fisk og sjømat er ikke uvanlig i tacoens hjemland Mexico. Sammen med en salsa av kiwi, mango og avokado, og fetaost på toppen, får du en deilig balanse mellom søtt, salt og syrlig. Litt sunnere er den også! Vi gir deg oppskriften på hjemmelaget tacokrydder, men du kan også velge å kjøpe dette ferdig.
Taco med laks, spinat, frisk salsa og fetaost

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Topp gjerne med litt rømme. Du kan også bruke ørretfilet i denne oppskriften.

Slik gjør du

  1. Finn frem alle ingrediensene.
  2. Fjern skallet på avokado, mango og kiwi og skjær kjøttet i små terninger. Finhakk rødløk og chili. Hvis du vil ha en sterk salsa tar du med frøene fra chilien. Ha ingrediensene i en bolle og rør inn limejuice, olivenolje og frisk koriander. Smak til med litt salt.
  3. Ha alle krydrene til det hjemmelagete tacokrydderet i en bolle og bland det sammen. Hvis du ønsker en mild taco kan du utelate chiliflak eller chilipulver. Hvis du lager dobbel eller trippel porsjon kan du oppbevare krydderet på et tett glass, så har du lett hjemmelaget tacokrydder for hånden til senere.
  4. Ha 2-3 ts tacokrydder over lakseterningene og stek dem i olivenolje. De er ferdige etter 2-3 minutter. Varm tortillaene etter anvisning på pakken.
  5. Fyll tortillaene med babyspinat, stekt laks, salsa og fetaost. Topp det hele med et dryss vårløk og frisk koriander. Nå har du en litt sunnere, men like smakfull taco!
Finn frem alle ingrediensene.
Fjern skallet på avokado, mango og kiwi og skjær kjøttet i små terninger. Finhakk rødløk og chili. Hvis du vil ha en sterk salsa tar du med frøene fra chilien. Ha ingrediensene i en bolle og rør inn limejuice, olivenolje og frisk koriander. Smak til med litt salt.
Ha alle krydrene til det hjemmelagete tacokrydderet i en bolle og bland det sammen. Hvis du ønsker en mild taco kan du utelate chiliflak eller chilipulver. Hvis du lager dobbel eller trippel porsjon kan du oppbevare krydderet på et tett glass, så har du lett hjemmelaget tacokrydder for hånden til senere.
Ha 2-3 ts tacokrydder over lakseterningene og stek dem i olivenolje. De er ferdige etter 2-3 minutter.
Varm tortillaene etter anvisning på pakken.
Fyll tortillaene med babyspinat, stekt laks, salsa og fetaost. Topp det hele med et dryss vårløk og frisk koriander. Nå har du en litt sunnere, men like smakfull taco!