Tataki av tunfisk og laks med crispy fenikkelsalat

Tataki er fisk som er stekt eller grillet raskt på høy varme, slik at utsiden får en god stekeskorpe, mens innsiden forblir saftig og rå. Oppskriften er laget av MENY-Laugets leder Espen Lie.
Tataki av tunfisk og laks med crispy fenikkelsalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Hoi sin/ponzusaus

Fenikkelsalat

Mangopurè

Tataki

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, koriander og chili. Ha dette i en bolle med revet ingefær. Bland soyasaus, limesaft, riseddik og sukker godt til alt sukkeret er oppløst. Ha dette i bollen, tilsett Hoi sin saus og bland alt godt sammen. Juster evt sødmen og syren noe med sukker og eddik. La sausen stå minst 30 minutter før bruk.
  2. Vask fenikkel og skjær den i tynne skiver med en aspargesskreller eller på mandolin. Del agurken i skiver og vend alle ingredienser sammen. Smak til med litt limesaft og nykvernet hvit pepper.
  3. Kjør mangoen til purè i en kjøkkenmaskin.
  4. Fisken grilles raskt på glovarm grill, akkurat så den får farge på hver side. Legges til siden og pensles med Hoi sin / ponzu saus. Vendes deretter i sesamfrø, og finsnittet koriander. Deles i pene porsjonstykker.