Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Ingredienser

2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
0,5 ts salt
0,5 ts revet muskatnøtt
500 g torskefilet, kokt, uten skinn og ben
3 stk egg
1 dl strøkavring
100 g makaroni, fullkorn
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Fiskegrateng med makaroni og torsk er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på og en fiskemiddag som barn ofte liker. Server med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.

  1. Kok makaroni i vann etter anvisningen på pakken.
  2. Hvit saus: Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.
  3. Avkjøl sausen litt og bland den med kokt avrent makaroni, renset kokt fisk og lett sammenpiskede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form ca 20 x 30 cm.
  4. Dryss over strøkavring og stek den i forvarmet ovn på 180 °C i ca 30 minutter.
  5. Serveres gjerne med kokte poteter og råkost laget av revet gulrot og litt appelsinjuice. I tillegg er det godt med smeltet smør og frisk dill ved siden av fiskegratengen.
  6. Tips: Lag gjerne gratengen nesten helt ferdig dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskap, slik at det kun er stekingen som gjenstår når man kommer hjem for å lage middag.

Tips

I fiskegrateng kan du benytte alle typer fisk, både kokt og stekt. Frys ned alle fiskerestene etter nydelige fiskemiddager og ta de opp når det skal lages grateng.

Relaterte oppskrifter