Kremet fiskesuppe - MENYs egen

Fiskesuppen fra MENY er nok Norges mest populære fiskesuppe. Dette er den opprinnelige oppskriften til fiskesuppen til moren til Hans. Hans var med i MENY-Lauget, og moren hans hadde brukt mange år på å finstemme fiskesuppen sin med fisk, skalldyr, masse grønnsaker, chili og god fiskekraft. Vi synes fiskesuppen hennes var så god at vi bestemte oss for å selge den i butikk, slik at hele Norge skulle få smake. Nå kan du velge om du vil kjøpe den ferdig, eller lage den selv.
Kremet fiskesuppe - MENYs egen

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Fres alle grønnsakene samt karri i smør. Tilsett meljevning til slutt; smeltet smør og hvetemel blandet med litt kraft.
  2. Etter fem minutter tilsetter du fiskekraft, hvitvin, kremfløte,helmelk, crème fraîche og sitronsaft. La koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Fisk og skalldyr tar du i suppen de siste fem minuttene mens suppen står på lav varme. Skal ikke koke.