Kremet fiskesuppe - MENYs egen

Fiskesuppen fra MENY er nok Norges mest populære fiskesuppe. Dette er den opprinnelige oppskriften til fiskesuppen til moren til Hans. Hans var med i MENY-Lauget, og moren hans hadde brukt mange år på å finstemme fiskesuppen sin med fisk, skalldyr, masse grønnsaker, chili og god fiskekraft. Vi synes fiskesuppen hennes var så god at vi bestemte oss for å selge den i butikk, slik at hele Norge skulle få smake. Nå kan du velge om du vil kjøpe den ferdig, eller lage den selv.
Kremet fiskesuppe - MENYs egen

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

For glutenfri suppe, velg maizena istedenfor hvetemel

Slik gjør du

  1. Fres alle grønnsakene samt karri i smør. Tilsett meljevning til slutt; smeltet smør og hvetemel blandet med litt kraft. Evt maizena istedenfor mel, følg da anvisning på pakken.
  2. Etter fem minutter tilsetter du fiskekraft, hvitvin, kremfløte,helmelk, crème fraîche og sitronsaft. La koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Fisk og skalldyr tar du i suppen de siste fem minuttene mens suppen står på lav varme. Skal ikke koke.