Aspargesbønner med fersken og balsamico

Aspargesbønner med fersken og balsamico

Ingredienser

300 g aspargesbønner
2 stk fersken eller nektariner

Balsamicodressing

1 stk sjalottløk
2 ss balsamico eddik
5 ss olivenolje
1 stk liten bunt gressløk
salt
pepper
urter og/eller spirer til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig salat av grønnsaker og frukter. Nytt tilbehør til fisk, kylling og kjøtt. Passer spesielt godt som tilbehør til stekt og grillet okse- eller svinekjøtt.

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  2. Rens og skjær sjalottløken i tynne skiver. Bland sammen sjalottløk, balsamico, olivenolje og 2 ss hakket gressløk. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  3. Del ferskenene i jevne biter eller båter. Bland sammen aspargesbønner og fersken, drypp over dressingen og pynt med grovhakket gressløk.