Aspargesbønner og sukkererter med sennepsdressing

Aspargesbønner og sukkererter med sennepsdressing

Ingredienser

250 g aspargesbønner
150 g sukkererter
0,5 stk rødløk
flaksalt
pepper

Dressing

2 ss dijonsennep
1 ss sherryeddik eller rødvinseddik
2 dl solsikkeolje
kjørvel
gressløk

Tidsforbruk

Vanskelighetsgrad

Middels

Aspargesbønner og sukkererter vendt i hjemmelaget sennepsdressing med finsnittet rødløk og friske urter, er flott tilbehør til alt av kjøtt og fisk. Pass på at grønnsakene renner godt av seg (gjerne på kjøkkenpapir) før du blander inn dressingen. Kjørvel og gressløk kan varieres med persille, estragon og dill.

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil).
  2. Rens og del sukkerertene i to på langs.
  3. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, kanskje trenger de 30 sekunder til (de skal ikke kokes for mye, men heller ikke for lite).
  4. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge.
  5. Kok sukkerertene i samme kokevann i ca. 30 sekunder og så rett over i iskaldt vann.
  6. La de avkjølte bønnene og sukkerertene få renne godt av seg.
  7. Visp sammen sennep, eddik, litt salt og kvernet pepper.
  8. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig visping.
  9. Bland sammen aspargesbønner, sukkererter, finsnittet rødløk, grovhakkede urter og 2–3 ss av dressingen. Dryss over litt flaksalt og kvernet sort pepper.