Aspargesbønner og sukkererter med Thai-dressing

En superfrisk og sprø aspargesbønnesalat med sukkererter, epleskiver og koriander. Den thai-inspirerte dressingen består blant annet av limesaft, ingefær, chili, sesamolje og peanøtter. Nydelig som tilbehør til skalldyr, sashimi og kylling
Aspargesbønner og sukkererter med Thai-dressing

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Rens og del sukkerertene i to på langs.
  2. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, kanskje trenger de 30 sekunder til (de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite).
  3. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. Kok sukkerertene i samme kokevann i ca. 30 sekunder og så rett over i iskaldt vann.
  4. La de avkjølte bønnene og sukkerertene få renne godt av seg. Rens chilien for frø og hinner. Finhakk chilien og bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
  5. Skjær eplet i tynne skiver og bland epleskivene sammen med aspargesbønner, sukkererter, grovhakket koriander og dressing. Serveres med det samme.
La de avkjølte bønnene og sukkerertene få renne godt av seg. Rens chilien for frø og hinner. Finhakk chilien og bland sammen alle ingrediensene til dressingen.