Aspargesbønnesalat med sitrondressing

Aspargesbønnesalat med sitrondressing

Ingredienser

500 g aspargesbønner
1 dl creme fraiche, lettrømme eller kesam
3 ss finhakket sjalottløk
3 ss finhakket gressløk
1 stk sitron
salt
pepper
1 Karse, spirer eller friske urter som estragon, kjørvel eller basilikum til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne lille retten er nydelig i seg selv, men er også supert tilbehør til alt av stekt eller grillet kjøtt og fisk.

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil). Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt.
  2. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de må ikke kokes for mye, men heller ikke for lite. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønnfarge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  3. Visp sammen creme fraiche, sjalottløk, gressløk, 1 ss sitronskall og 1 ts sitronsaft. Smak dressingen til med salt og pepper. Drypp dressingen over aspargesbønnene eller bland alt sammen. Pynt med friske urter, karse eller spirer og litt ekstra revet sitronskall.

Tips

Husk å vaske sitronen godt i varmt vann og bruk kun det ytterste gule skallet. Bland gjerne inn en liten håndfull grovhakkede ristede hasselnøtter.

Relaterte oppskrifter