Ertestuing av tørkede grønne erter

Ertestuing av tørkede grønne erter

Ingredienser

250 gr tørkede, grønne erter
75 gr smør
salt
kvernet pepper
1 klype sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hjemmelaget ertestuing hører med til lutefisken, men er også kjempegodt til kjøttkaker. Denne oppskriften er enkel og veldig god.

  1. La ertene ligge i rikelig med vann natten over.
  2. Hell av bløtevannet og ha ertene over i en kasserolle. Fyll på med friskt vann til vannet står et par cm over ertene.
  3. Kok opp og fjern eventuelt skum som legger seg på toppen. Dekk kasserollen med et løstsittende «lokk» av aluminiumsfolie eller la et lokk ligge litt halvveis på. Kok ertene møre i ca. én time. Når ertene er møre har mye av vannet fordampet, men det skal fortsatt være noen centimeter med vann igjen.
  4. Tilsett smøret og kjør alt sammen med en stavmikser til en jevn men samtidig litt grov puré.
  5. Smak ertestuingen til med salt og kvernet pepper. Ønsker du en ekstra sødmefull ertesmak kan du tilsette en klype sukker.