Gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

Deilig oppskrift på gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær. Sesongens ferske og smakfulle gulrøtter i suppe. Denne retten kan fint passe som forrett også. Alt du må gjøre er å halvere mengden per person.
Gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

Slik gjør du

  1. Hakk løk og hvitløk. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Skjær chilien i tynne strimler. Vask gulrøttene godt og skjær dem i biter.
  2. Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, chili, gulrot og ingefær et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.
  3. Tilsett buljong og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
  4. Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser og smak til med salt og pepper. Suppen kan serveres varm eller iskald.