Gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

Gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

Ingredienser

Gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær

350 gr gulrøtter
1 stk liten løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet, frisk ingefær
1 stk rød chili
3 dl ferskpresset appelsinjuice
5 dl grønnsakskraft, eller hønsebuljong
3 ss olivenolje
salt
pepper
koriander og chili til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig oppskrift på gulrotsuppe med chili, appelsin og ingefær. Sesongens ferske og smakfulle gulrøtter i suppe.

  1. Hakk løk og hvitløk. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Skjær chilien i tynne strimler. Vask gulrøttene godt og skjær dem i biter.
  2. Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, chili, gulrot og ingefær et par minutter under omrøring. Løken skal bli blank uten at den får farge.
  3. Tilsett buljong og appelsinjuice. Legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter.
  4. Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser og smak til med salt og pepper. Suppen kan serveres varm eller iskald.