Hjemmelaget potetmos

Hjemmelaget potetmos

Ingredienser

12 stk potet,
3 dl melk
2 ss smør
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,3 ts litt revet muskat

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lag deilig hjemmelaget potetstappe og tilsett dine favoritturter eller krydder. Denne oppskriften på hjemmelaget potetmos er enkel og så god! Potetmos fra pose blir aldri det samme igjen. Passer til både kjøtt og fisk.

  1. Velg gjerne en melen potetsort for best resultat som mandelpoteter. Skrell mandelpotetene og kok dem møre i 20-30 minutter, uten salt i vannet.
  2. Hell av vannet og varm opp melken til rett under kokepunktet.
  3. Mos potetene til ønsket konsistens og rør forsiktig inn smør. Ha i litt og litt varm melk av gangen. Rør godt underveis.
  4. Smak til med salt, pepper og gjerne litt muskat.

Tips

Det er viktig å lage potetpuré eller potetstappe raskt etter at potetene er kokt, ellers blir det lett klumper.

Relaterte oppskrifter