Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Indisk curry med kikerter og spinat

Indisk curry med kikerter og spinat

Ingredienser

600 gr ferdigkokte kikerter
200 gr fersk spinat
1 stk rødløk
3 stk plommetomater
1 stk løk
4 stk hvitløksfedd
1 potte frisk koriander
2 ss frisk ingefær
1 stk rød chili
0,5 dl smaksnøytral olje
2 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 dl matyoghurt
2 dl grønnsaksbuljong
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig vegetarcurry! Linser og bønner passer også perfekt i denne retten. Flere grønnsaker som paprika, sopp, brokkoli, blomkål eller kokt potet kan også tilsettes.

  1. Å lage sin egen indiske currybase er ikke vanskelig. Det tar to minutter med en stavmikser. Indiske krydder gir kikertene et smaksløft!
  2. Først skal du lage en enkel og rask karripasta. Denne kan være base for de aller fleste hjemmelagde indiske karriretter. Ha olje, løk, hvitløk, korianderblader og stilker (spar noen blader til pynt), ingefær og chili i en bolle. Mos det sammen med en stavmikser til en glatt pasta. Fres karripastaen noen minutter i en gryte på middels varme. Dette er for å steke vekk den rå løksmaken.
  3. Tilsett strimlet rødløk, garam masala, spisskummen og gurkemeie. Fres alt et par minutter.
  4. Tilsett spinat, tomat og kikerter. Stek til spinaten faller litt sammen og tilsett så yoghurt og kraft eller buljong. Smak til med salt og pepper.
  5. La curryen få surre på svak varme i 10-15 minutter, slik at smakene får satt seg. Den kan gjerne surre lenger hvis du har tid. Dette er en rett som bare blir bedre av å stå litt, så aromaene og smakene får utviklet seg ordentlig.
  6. Servér med villris eller brun ris, hjemmelaget raita, chutney og pickles.