Jordskokksuppe med bacon

Jordskokksuppe er en populær, kremet suppe som ofte serveres til forrett. Jordskokk, kyllingkraft, kremfløte og syrlig eple gir suppen en god smak. Sprøstekt bacon på toppen gir det lille ekstra.
Jordskokksuppe med bacon

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Hvis du smaker til suppen med noen dråper trøffelolje så får du en nydelig forrett som passer perfekt som forrett i en festmeny.

Slik gjør du

  1. Skrell jordskokkene og del dem i terninger. Ha 2/3 av jordskokkene i en kjele og dekk med kraft og fløte. Kok til jordskokkene er møre.
  2. Kutt baconet og eplet i terninger. Stek baconterningene i smør til de er gylne. Ha i de resterende 1/3 av jordskokkene i panna og la steke til jordskokkene er møre. Ha i epleterningene i panna og dra panna av varmen. Vend inn persille.
  3. Kjør jordskokksuppen med en stavmikser til jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
  4. Server jordskokksuppen i dype tallerkner og topp med bacon- og epleblanding.