Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.
Kremet soppsuppe

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter. Tørket sopp legges i bløt i lunkent vann i omtrent 30 minutter, deretter slås overflødig vann bort. Nå kan den tørkede soppen brukes som om den var fersk.
  2. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
  3. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.
  5. Tilsett fløten. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
  6. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.