Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

Ingredienser

350 g kantarell eller 30g tørket
4 stk Sjalottløk
40 g Smør
8 dl Hønsebuljong (utblandet)
1 dl Matfløte
1 dl Crème fraîche
1 stk Eggeplomme
1 ss Maizenamel

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.

  1. 1. Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter. Tørket sopp legges i bløt i lunkent vann i omtrent 30 minutter, deretter slås overflødig vann bort. Nå kan den tørkede soppen brukes som om den var fersk.
  2. 2. Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.
  3. 3. La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 minutter.
  4. 4. Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter.
  5. 5. Tilsett fløten. Rør crème fraîche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.
  6. 6. Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Oppskrift fra