Risotto med asparges

En fristende risotto oppskrift. Den krever rikelig med omsorg i tilberedningen, men til gjengjeld kan du glede deg over et fantastisk måltid med masse smak av asparges og vår. For en ekstra frisk smak kan du drysse litt hakket mynte og finrevet sitronskall over den ferdige risottoen.
Risotto med asparges

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

For en ekstra kremet risotto kan du helt til sist røre inn 1–2 ss mascarpone eller kremost naturell. Pynt med ertespirer eller andre urter som kjørvel eller basilikum.

Slik gjør du

  1. Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesen. La toppene være hele og skjær resten av aspargesen i små biter.
  2. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Bruk en vid kjele og fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje over middels varme.
  3. Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank. Hell i eplejuicen og kok under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen.
  4. Spe med varm kraft, en stor øse om gangen. Rør hele tiden til væsken på ny har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen er «al dente», det tar ca. 18 minutter.
  5. Rør inn aspargesbitene, parmesan og smør. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Risottoen skal være bløt og kremet (spe med litt vann eller mer kraft hvis den virker tykk).
  6. Varm aspargestoppene raskt i litt kokende, lettsaltet vann. Server risottoen med aspargestopper, noen dråper olivenolje og litt ekstra parmesanost ved siden av.