Bakt avokado med egg

Stekt avokado med egg er en spennende rett, perfekt for deg som elsker avokado og egg. Server gjerne med sprøstekt bacon. En kjapp, sunn rett som passer godt som frokost, en lett lunsj, kveldsmat eller kanskje bare som en snack sånn når som helst når man trenger sunn næring.
Bakt avokado med egg

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med tomat og sprøstekt bacon

Slik gjør du

  1. Start med å dele avokadoene i to og fjern steinen. Lag noen ruter og grav ut litt av kjøttet så eggene får plass. Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  2. Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Pass på at de ligger stødig, støtt de gjerne mot formens side og hverandre.
  3. Knekk ett egg om gangen i en liten skål. Løft ut eggeplommen og legg det forsiktig i avokadoen. Fyll på med eggehvite.
  4. Stek avokadoeggene på 200 grader i ca 20 min eller til eggehvitene er helt faste. Stek litt lenger om du ønsker fast eggeplomme. Dryss over chiliflakes og spirer. Server med tomat og sprøstekt bacon.