Blomkålbiff

Blomkålbiff er et utmerket og godt alternativ til biff for deg som spiser vegetarmat. Denne oppskriften på marinert ovnsbakt blomkål er en sunn og velsmakende vegetarmiddag eller som tilbehør. Marinaden kalles za’atar og er en blanding av sesamfrø og tørkede urter.
Blomkålbiff

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Kydderblandingen du har til overs holder seg frisk i kjøleskapet i opp til en måned i et lukket glass.

Slik gjør du

  1. Krydderblandingen av sesamfrø og tørkede urter kalles za’atar, og gir marinaden et eksotisk Midtøsten-preg.
  2. Rist sesamfrø gylne i en tørr stekepanne på medium varme. Avkjøl. Bland hvitløk, sitronskall, urter, sumak, olivenolje og sesamfrø. Smak til med salt.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader. Del blomkålene i fire like tykke skiver, fra toppen av buketten til stilken.
  4. Pensle za’atar på begge sider og plasser forsiktig på en bakepapirkledd ovnsplate. Bak i ovnen i 50 minutter–1 time til blomkålen er gyllen og mør. Test den med en spiss kniv underveis.