Syltet ingefær

Enkel oppskrift på hjemmelaget syltet ingefær. For mange er ingefær fast følge til sushi og sashimi, men visste du at det også brukes i andre retter, sauser og dressinger? Syltet ingefær smaker best hjemmelaget, men husk å lag i god tid før den skal nytes.
Syltet ingefær

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

For best resultat bør ingefæren skives syltynt, og en mandolin (grønnsakskutter) er perfekt til den jobben. Du kan selv justere styrkegrad, sprøhet, sødme og syrlighet på din hjemmelagde syltede ingefær.

Slik gjør du

  1. Rens og skjær ingefæren i syltynne skiver og legg over i et sterilt oppbevaringsglass.
  2. Bland eddik, vann, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok opp eddiklaken og la den småkoke til sukkeret har løst seg opp.
  3. Hell laken over ingefæren (all ingefæren skal være dekket av lake), sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Den syltede ingefæren kan spises etter 3 timer, men blir best hvis den kan få stå å godgjøre seg et par dager før bruk.